Foto: Adobe Stock

Flera personer utsatta för knivrån på kort tid

Ensam förövare med kniv jagades

MALMÖ. Under natten till söndagen inträffade tre personrån i Malmöstadsdelen Husie inom loppet av en timme. Bara ett dygn tidigare rånades en person i samma område. Polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsman.

Av
Marek Stefaniak

Andreas Holm

– Vi har ett signalement, tillvägagångssätt och geografisk närhet som gör att vi inte kan utesluta det rör sig om samma gärningsperson. Men varje händelse kommer utredas var för sig, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Det första larmet kom in klockan 02.48. En man i 40-årsåldern blev knivrånad på Karolingatan i Malmö av en ensam förövare som fick med sig mannens mobiltelefon. Mannen knivskars i samband med rånet och fick föras med ambulans till sjukhus. Hans uppges vara lindriga.

Ungefär en halvtimme senare blev en pojke och en flicka i 16-årsåldern rånade på Agnesfridsvägen. Rånaren tvingade till sig flickans mobiltelefon. Även här talas det om en ensam gärningsman med kniv.

Vid 03.50-tiden tvingades en man lämna ifrån sig sin mobiltelefon till en ensam rånare med kniv på Västra Skrävlingevägen.

Polisen letade efter rånaren under natten, bland annat med hjälp av hund. Men ingen är ännu gripen.

Ytterligare ett rån inträffade natten mot lördag vid 03.30 på Västra Skrävlinge kyrkoväg.

– Det finns vissa likheter som gör att det finns anledning att tro att de kan röra sig om samma gärningsperson som utförde rånen även under söndagen, säger Nils Norling.

Den som har information om rånen kan ringa polisen på telefonnummer 114 14.

Publicerad 24 March 2019 08:55