Ann-Louise Kärrlid från Örkelljunga åkte på E4 med familjen när en sten krossade biltaket.

Ann-Louise Kärrlid från Örkelljunga åkte på E4 med familjen när en sten krossade biltaket. "Vi hade änglavakt som klarade oss", säger hon. Foto: Privat

Familjen om mardrömmen på motorvägen: "Vi hade änglavakt"

Polisen valde att inte skicka ut någon

ÖRKELLJUNGA.

Ann-Louise Kärrlid befann sig på motorvägen när ett stort föremål krossade biltaket och täckte passagerarna med glassplitter. "Med två barn i bilen vågar jag knappt inte tänka på vad som kunde ha hänt. Vi kunde ha dött", säger hon.

Det var på söndagen som Ann-Louise Kärrlid med man och två barn, 6 och 9 år gamla, åkte från Helsingborg hem till Örkelljunga. När de passerade motorvägsbron vid Rya Kyrka på E4 hörde de en rejäl smäll mot bilens tak.

– Jag trodde någon sköt mot oss. En sten slog i taket och krossade glaset. Vi hade glassplitter över oss allihop, säger hon.

Stenen studsade iväg och Ann-Louise Kärrlids man fick köra ut i väggrenen.

– Barnen var helt hysteriska och livrädda. Det var miljoner bitar glas i bilen. Dottern satt i mitten där bak för att hon är åksjuk. Hade stenen gått in i bilen hade den tagit henne direkt.

Från vägkanten ringde de polisen.

– De var inte ett dugg intresserade och sa att de skulle upprätta en anmälan och att vi fick återkomma om vi hade fått skador eller behövde sjukvård. Där och då hittade vi inga skador, vi befann oss i chock. Men jag tycker det är dåligt bemötande – det kunde blivit betydligt mer allvarligt än så. De borde ha tittat till bilen och tagit reda på om någon kastat ner stenen från bron, säger Ann-Louise Kärrlid.

I efterhand märkte hon att hon hade fått små skärsår i hårbotten och på handen och mannen hade fått ett sår på kinden.

– Det var inte allvarligare än så, men polisen borde engagerat sig mer.

Nyligen körde hon samma sträcka igen.

– Det känns väldigt otrevligt. Man har det i sig och tänker på om det kan hända igen.

– Det som hände är ju jättefarligt. Jag tycker nog man kunde åkt och letat på platsen men vet inte hur det såg ut med arbetsbelastningen vid den här tidpunkten, säger Peter Adlersson vid polisens ledningscentral till Kvällsposten som också rapporterat om händelsen.

Publicerad 16 March 2019 00:00