"Intresset för tidningen är jättestort vilket så klart beror på det stora lokala engagemang som finns i staden", säger Lokaltidningens chefredaktör och ansvarige utgivare Anders Sjölin Foto: Arkivbild

Lokaltidningen köper Laholms Tidning

"Ligger i vårt DNA att vi tar utgångspunkt i det lokala"

MEDIA. Laholms Tidning återuppstår. Nu som gratis lokaltidning tack vara ett genuint samarbete mellan laholmare organiserade i Laholms Tidnings Vänner och Lokaltidningen Mediecenter Sverige AB.

Av
Lokaltidningen.se

Den prenumererade tredagarstidningen Laholms Tidning gick i konkurs i höstas förra året, och trots stora ansträngningar lyckades det där och då inte att få till stånd en nyutgivning.

Kort efter Laholms Tidnings konkurs etablerade Lokaltidningen Mediacenter Sverige en ny gratistidning i kommunen, Lokaltidningen Laholm, och denna gjorde ett så starkt intryck att Laholms Tidnings Vänner sökte och fick till ett samarbete. Ett samarbete som kommer synliggöras för läsarna från april i år.

Lokaltidningen Laholm byter namn till Laholms Tidning och kommer att distribueras gratis under helgen till alla hushåll i området. I tidningen kommer efter hand att finnas ännu mer lokalt innehåll med nyheter, politik, debatt, sport, näringsliv och familj i fokus.

Nyhetssajten laholmstidning.se etableras, och med redaktionslokal i Laholm utökas den lokala redaktionella bevakningen rejält.

– För oss var det viktigt, att vi fick ett nyhetsmedia som tänker Laholm och har vårt liv i fokus. Lokaltidningen Mediecenter Sverige AB med 29 tidningar är en stark aktör och det är dom som helt klart får ansvara båda för det redaktionella innehållet och intäkter. Vi i Laholms Tidnings Vänner kan hjälpa med inspiration och nätverk, för vi inser ju att alla måsta vara med om att skapa intresse och ekonomi om tidningen skal leva, säger Mats Olofsson och Anders Andréasson, lokala initiativtagare.

Mats Olofsson fortsätter:

– Det är väldigt viktigt för företagarna i Laholm att Laholms Tidning återuppstår. Det behövs en stark röst i kommunen och en tidning för företagarna att förmedla sina budskap i.

Anders Sjölin, ansvarig utgivare, ser fram emot den nya tidningen med tillförsikt:

– Vi är just nu i ett planläggningsskede, där vi ibland annat skall förhandla med facket och anställa personal. Men intresset för tidningen är jättestort vilket så klart beror på det stora lokala engagemang som finns i staden.

VD för Lokaltidningen, Jan Halling, uppskattar möjligheten för ett nära lokalt samarbete:

– Det ligger i vårt DNA att vi tar utgångspunkt i det lokala och i ett media som kommer till alla hushåll. Laholms Tidning var länge en stark lokal dagstidning, men den var prenumerationsbaserad och fick därmed klart mindre räckvidd än en tidning till alla hushåll. Och med en stark lokalt nyhetssajt kommer vi vara nära laholmarna dagligen.

Publicerad 05 March 2019 00:00