Genrebild.

Genrebild. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Äldre kvinna bunden och rånad i hemmet av maskerade män

"Hon blev väldigt chockad"

ANDERSLÖV. En äldre kvinna utsattes för ett grovt rån i Anderslöv på torsdagskvällen. Flera maskerade gärningsmän ska ha tagit sig in i kvinnans bostad, bundit henne och sökt igenom hemmet efter värdeföremål. "Hon blev väldigt chockad av händelsen", säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Klockan var 22.31 när polisen larmades till en bostad i närheten av Tegelberga golfklubb. Kvinnan, som är i 85-årsåldern, fick inga allvarliga fysiska skador men chockades svårt. Efter att rånarna letat igenom bostaden försvann de från platsen – troligtvis i en bil.

– Det är ännu oklart vad som har stulits från bostaden, säger Kim Hild.

Enligt uppgift till Trelleborgs Allehanda pratade männen inte svenska och var "ganska stora". Samtliga ska ha haft blå overaller och svarta lågskor samt rånarluvor på sig.

– Huset ligger avskilt, men kanske har någon gjort iakttagelser när männen stannat till någonstans. Om man ser tre män i overall vid den tiden så reagerar man nog, säger förundersökningsledare Karl-Magnus Hansson till tidningen.

Bostaden har spärrats av för teknisk undersökning och det kommer att hållas ytterligare förhör med offret och eventuella vittnen.

Personer som har gjort iakttagelser kring Tegelberga golfklubb mellan klockan 20 och 23 på torsdagskvällen uppmanas att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

Publicerad 15 February 2019 08:34