Den senaste tiden har de nattliga smällarna i Landskrona varit många. Ett flertal lokalpolitiker har krävt åtgärder och nu reagerar även Landskrona församling genom att ordna en särskild mässa nu på torsdag.

Den senaste tiden har de nattliga smällarna i Landskrona varit många. Ett flertal lokalpolitiker har krävt åtgärder och nu reagerar även Landskrona församling genom att ordna en särskild mässa nu på torsdag. Foto: Landskrona församling

Församling ryter ifrån mot explosioner: "Nu räcker det!"

Svenska kyrkan manifesterar mot explosioner i Landskrona

LANDSKRONA. Under natten till måndagen drabbades Landskrona av ytterligare en nattlig explosion. Nu manifesterar även Svenska kyrkan och Landskrona församling mot smällandet, med en särskild mässa i Sofia Albertina kyrka.

Av
Per Eeg-Olofsson

Under nattens explosion var det en dörr till en tvättstuga på Södra Långgatan som sprängdes. Vid explosionen kring 02.20 på natten skadades även flera fönster i fastigheten.

– Det som har hänt i Landskrona under de senaste månaderna är oerhört ledsamt. Invånarna ska kunna känna sig trygga på våra gator och vi måste visa att vi står enade. Nu får det räcka!, säger kyrkoherde Eva-Lotta Grantén i ett pressmeddelande.

Det är de senaste två månadernas många explosioner i staden som fått församlingen att reagera, och nu kommer en särskild mässa att hålls i Sofia Albertina kyrka nu på torsdag, den 14 februari. Under mässan, som startar 18.30, kommer en bön att hållas för fred och trygghet i staden. Församlingen uppmanar även besökare att tända ett ljus mot våldet när kyrkan dagligen är öppen mellan klockan 12 och 16.

Publicerad 11 February 2019 14:00