Sex tjejer som pluggar till djursjukvårdare på Svalöfs gymnasium har slagit ihop idrott med fårskötsel och visar upp linedance bland fåren. Elevernas video har på kort tid fått över 55 500 visningar på skolans Facebooksida.

Sex tjejer som pluggar till djursjukvårdare på Svalöfs gymnasium har slagit ihop idrott med fårskötsel och visar upp linedance bland fåren. Elevernas video har på kort tid fått över 55 500 visningar på skolans Facebooksida. Foto: Sofia Jönsson

VIDEO: Elevernas linedance i fårstallet gör succé på nätet

Har redan setts över 60 000 gånger

SVALÖV. Fåren tittar lite förvånade på eleverna som dansar linedance till tonerna av Dire Straits 80-tals hit Walk of Life. Videon, som eleverna la upp på Svalöfs gymnasiums Facebookkonto i torsdags, har redan visats över 60 000 gånger, i skrivande stund.

Av
Jonas Lundin

– Det är helt chockerande, säger Jasmin Johnsson, en av eleverna.

När Lokaltidningen träffar eleverna, som pluggar sista året till att bli djursjukvårdare, så är de överraskade av det stora gensvaret. Själva dansen lärde de sig på en idrottslektion redan i årskurs ett, och den sitter i benmärgen, berättar de.

– Vi har tyckt om att dansa den hela tiden. Varje gång den låten, eller liknande, kommer på så bara dansar vi den och skrattar och har jätteroligt tillsammans, säger Elin Lindgård.

Tjejerna bor alla på skolans internat och brukar hänga mycket tillsammans, även dansa.

– Vi är alla väldigt bra vänner. Vi tycker om att göra sådant tillsammans, säger Jasmin Johnsson.

Elin Lindgård, Emma Andersson, Agnes Dahl, Linette Lindquist, Amanda Sjöstedt och Jasmin Johnsson ser till att ha kul i skolan. Deras linedance i fårstallet på Svalöfs gymnasium har fått stor uppmärksamhet på Facebook. Kanske blir en upprepning i samband med kosläppet i vår? I mitten även instruktör Sofia Jönsson.

Elin Lindgård, Emma Andersson, Agnes Dahl, Linette Lindquist, Amanda Sjöstedt och Jasmin Johnsson ser till att ha kul i skolan. Deras linedance i fårstallet på Svalöfs gymnasium har fått stor uppmärksamhet på Facebook. Kanske blir en upprepning i samband med kosläppet i vår? I mitten även instruktör Sofia Jönsson. Foto: Jonas Lundin

Frågan är vad själva fåren tyckte om uppståndelsen? På videon syns några backa lite avvaktande, men ett av dem sticker nyfiket fram huvudet.

– Det var precis vid mig, så kommer det fram en och så råkade jag skrämma den, säger Jasmin Johnsson.

Idén att spela in linedancen på video i fårstallet och lägga upp på skolans Facebookkonto, kom från instruktör Sofia Jönsson.

– Jag tycker att det är fantastiskt när elever tar sådana egna initiativ. Det är väldigt spontant gjort. Det finns ingen förvarning, ingen planering. De skulle ha ett helt vanligt stallpass, där de skulle ta hand om och sköta om djuren, klippa får och göra de dagliga rutinerna. Från det till att börja arbetspasset med en linedance, det livar ju upp väldigt mycket, säger hon.

Kanske blir det en upprepning av dans-succén, men för ett annat djurslag.

– Vi har pratat lite nu om att det vore roligt om de gjorde det på kosläppet innan vi släpper ut korna, säger Sofia Jönsson.

Publicerad 10 February 2019 00:00