Tingsrätten dömer mannen för sex fall av misshandel, samtliga inträffade när kvinnan var gravid med deras gemensamma bar.

Tingsrätten dömer mannen för sex fall av misshandel, samtliga inträffade när kvinnan var gravid med deras gemensamma bar. Foto: André Kvist.

Man misshandlade sin gravida flickvän – döms till fängelse

Riktade knytnävslag mot magen och huvudet

YSTAD.

En man i 20-årsåldern bosatt i Ystad kommun döms nu till fängelse och skyddstillsyn för sex fall av misshandel. Mannen har vid upprepade tillfällen slagit sin flickvän medan hon var gravid.

Av
André Kvist

Vid sex tillfällen har mannen i 20-årsåldern slagit kvinnan i huvudet och magen. Han har även skallat henne och vid ett tillfälle bitit henne i armen. Han har rivit henne på överkroppen och på halsen, samt hållit för kvinnan mun och näsa så andnöd uppstod. Under denna period har kvinnan varit gravid med deras gemensamma barn.

Paret har olika diagnoser och är berättigade till stödinsatser enligt LSS. Under graviditeten levde de båda under oordnade förhållanden och var stundtals hemlösa. Båda två har svårt att minnas specifika detaljer från händelserna och åklagaren har hänvisat till deras uttalanden från polisförhör, händelserapporter och vittnesuppgifter.

Mannen medger att han utsatt kvinnan för våldsamma handlingar. Tingsrätten dömer honom till en månads fängelse och skyddstillsyn, han ska även medverka i ett relationsvåldsprogram för fem fall av misshandel av normalgraden och ett fall av ringa misshandel. Han ska även betala 46 500 kronor i skadestånd till sin före detta flickvän.

Publicerad 09 February 2019 00:00