Foto: Gunnar Stenberg/Mostphotos

Hjort är gjort – Nu säljer ägarna hägn, restaurang och slakteri

Ny ägare söks till Ulvsunda hjorthägn

LAHOLM.

Landsbygdsföretaget Ulvsunda hjorthägn söker nya ägare. Utgångspriset ligger på 22 miljoner kronor.

– Att vi säljer beror på att min hustru är 70 år och jag är 66 år och vi har hållt på i 30 år. Vi har tre barn med egna yrken och de är inte intresserade av att forsätta, säger Birger Ekdahl som driver verksamheten med sin hustru Elisabet.

Elisabet och Birger Ekdahl.

Elisabet och Birger Ekdahl. Foto: Ulvereds hjorthägn

Att anlägga ett hjorthägn med slakteri var en pojkdröm för Birger. På ett småskaligt sätt har de sålt vilt till främst restauranger. De har också utvecklat restaurangverksamhet, boende och gårdsbutik och satsat på naturupplevelser för besökarna.

I försäljningen ingår 22 hektar hägn med 200 hjortar och dammar med ädelfisk och kräftor. Fastigheten har också stammar av älg, vildsvin och rådjur. Idag finns 14 sängplatser för gäster.

Vad hoppas ni på för köpare?

– Det roligaste är om någon driver det vidare i vår anda som det är. Det finns mycket utvecklingspotential och går att göra mycket mer för någon som har ork.

Hur känns det att lämna i från sig verksamheten?

– Det känns vemofigt på ett sätt att sälja det man byggt upp från scratch. Det har varit väldigt roliga år och jag tycker fortfarande att det är roligt men man är inte 20 år längre.

Vad ska ni göra nu?

– Vi ska resa och ha det trevligt. Vi har ett hus i Spanien som vi ska utnyttja mer. Just nu är jag och åker skidor i italienska alperna.

Publicerad 03 February 2019 00:00