Magged Khalidy och Marcus Persson på Burger King Ollebo, en av deras nio restauranger. Närmast ska de öppna nytt i Eslöv och Trelleborg.

Magged Khalidy och Marcus Persson på Burger King Ollebo, en av deras nio restauranger. Närmast ska de öppna nytt i Eslöv och Trelleborg. Foto: Markus Celander

Bunkefloarna bakom Burger King bygger vidare

Närmast väntar Eslöv och Trelleborg

BUNKEFLOSTRAND.

De senaste tio åren har Burger King-restauranger poppat upp som svampar ur jorden över hela Skåne. Bakom denna utveckling står bunkefloaren Magged Khalidy och ex-bunkefloaren Marcus Persson.– Att det gått så bra för våra restauranger tror vi beror på att vi är väldigt engagerade. Vi är ofta ute på restaurangerna, deltar i driften och rycker in i kassalinjen om det behövs, säger Magged Khalidy.

Av
Markus Celander

Magged Khalidy driver tillsammans med Marcus Persson nio Burger King-restauranger – Ollebo, Bulltofta, Limhamn, Lockarp, Ystad, Hässleholm, Ronneby, Landskrona och Burlöv Center. I mars öppnar de i Eslöv och i juni i Trelleborg.

Numera placerar hamburgerkedjorna ofta sina restauranger utanför stadskärnorna. Så har även Magged Khalidy och Marcus Persson gjort i exempelvis Ystad, Lockarp och Ollebo och likadant med de nya restaurangerna som ska ligga på de nya handelsplatser som byggs i Flygstaden i Eslöv och vid Hedvägen i västra Trelleborg.

– Det är ett vanligt förekommande fenomen överallt numera. Höga hyror och dålig tillgänglighet driver företagen ut ur city, säger Marcus Persson.

– Det blir allt svårare att ta sig fram med bil inne i städerna, och vi behöver ju drive thru – 50 procent av vår omsättning kommer från den, konstaterar Magged Khalidy.

De lärde känna varandra när de i tonåren började extrajobba på Burger King vid Gustav Adolfs torg i Malmö.

– Vi har gått hela vägen, från grillen och disken till restaurangchef och driftschef. Det finns bra utvecklingsmöjligheter med bra internutbildningar, säger Magged Khalidy.

– Och, påpekar Marcus Persson, en sak med det vi gör som vi är glada och stolta över är att vi tillför nya arbetsplatser till de orter där vi startar. I Trelleborg ska vi snart rekrytera ett 30-tal personer, och samma sak i Eslöv.

"Vi har gått hela vägen, från grillen och disken till restaurangchef och driftschef"

När de startade sin Burger King-franchising 2009 satte de som mål att inom tio år ha startat tio restauranger.

– Och det har vi gjort också. Nu siktar vi på fem restauranger inom de närmaste fem åren, säger Marcus Persson.

– Men, tillägger han, Skåne börjar bli fullt, så vi siktar norrut.

Äter ni själva whopper?

– Efter 25 år i branschen har det blivit en och annan, säger Magged Khalidy.

Publicerad 19 January 2019 00:00