Alexander Köll, som tävlar för Landskrona Ski Club, hoppas få åka VM på hemmaplan i Åre i början av februari. Foto: Douglas Hedin

Alexander Köll, som tävlar för Landskrona Ski Club, hoppas få åka VM på hemmaplan i Åre i början av februari. Foto: Douglas Hedin

Alexander Köll hoppas på VM

”Kommer göra allt för att bli uttagen”

LANDSKRONA. Förra säsongen slutade med en tråkig hälskada. Men nu är Landskronaösterrikaren Alexander Köll tillbaka i backen och i landslaget. Den 5-17 februari är det VM i Åre och då hoppas han få stå vid startlinjen.

Av
Jonas Lundin

När Lokaltidningen når Alexander Köll har han precis trotsat det schweiziska snökaoset och tagit sig till Wengen, för Lauberhornrennen, som är en del av herrarnas alpina världscup.

I dagarna får Alexander Köll besked om han får starta i hemma-VM i Åre.

– Jag hoppas självklart att man blir uttagen till att starta VM, det skulle vara extremt kul, speciellt för att det är ett hemma-VM. Det är bara att kämpa på de närmsta tävlingarna och åka snabbt och sedan ser vi.

– Jag vill bli uttagen och kommer göra allt för att bli uttagen. Det är det enda jag tänker på.

Det var i samband med en Europacuptävling i Norge i början av mars som olyckan var framme och han bröt hälen. Rehaben tog ett halvår.

– Det var ganska lång rehab men allt gick bra. Nu är det nästa helt smärtfritt, säger han.

Hur lyckades du hålla motivationen uppe så lång tid?

– När man drömmer stort är det inget problem att motivera sig själv. När man vet vilken känsla det är att åka störtlopp och hur bra det känns, då är det lätt att få motivivationen att rehaba länge och träna hårt.

Du är tillbaka i landslaget efter att ha stått utanför. Hur är det att träna med landslaget jämfört med att träna själv?

– Det är kul att vara flera. Jag har min lagkamrat Felix Monsén som är här bredvid mig. Vi trivs ganska bra tillsammans. Det är kul att ha ett lag runtomkring. Det finns alltid fördelar och nackdelar men jag tar bara fördelarna.

Efter ett eventuellt VM är det fullt fokus på världscupen igen.

– Direkt efter VM så fortsätter tävlingssäsongen. Det är inte mycket tid däremellan, säger Alexander Köll.

Störtlopp eller Super G. Vilket föredrar du?

– Både och. Det beror på vilket åk man får till. Men jag älskar båda och kan vara snabb i båda discipliner.

Publicerad 19 January 2019 08:04