Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos.com

E65 har öppnat efter olycka

Stor risk för köbildning

SKURUP. E65 har stängts av efter en trafikolycka mellan en lastbil och personbil strax efter Skurup i riktning mot Malmö. Strax efteråt inträffade ännu en olycka på platsen.

Av
Andreas Holm

Den första olyckan inträffade strax innan 07.30 mellan trafikplats Skurup till trafikplats Stenbäck.

– Det rör sig om en sidokollision. Initialt har jag inga rapporter om några allvarliga skador, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

Det råder stor risk för köbildning på vägen. Räddningstjänst är på plats, medan både polis och ambulans är på väg till olyckan.

– Vi har svårt att nå fram till platsen med anledning av att vägen stängts av, säger Kim Hild.

I samband med köerna som bildades efter olyckan inträffade en ny olycka vid 8-tiden.

– Jag har fått information om en kökrock mellan tre fordon ett par hundra meter bakom olyckan, närmare Skurup. Det är oklart hur läget ser ut, säger Kim Hild.

Bärgare har beställts för att forsla bort tre av de inblandande fordonen. Enligt polisen ska inga personer behövt föras med ambulans till sjukhus.

Enligt Trafikverket är det oklart när vägen åter öppnar helt för trafik. Vid 9-tiden öppnades ett körfält upp i riktning mot Malmö.

– Trafiken rullar på sakta, men har man möjlighet bör man ta en annan väg. Det kan bli så att Trafikverket tvingas stänga vägen för att underlätta sitt arbete.

Vid 09.40 meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen för trafik men varnade trafikanter för risk för köbildning.

Publicerad 08 January 2019 08:03