Bilden är ett montage.

Bilden är ett montage. Foto. Mostphotos.com

Polisens uppmaning till barnen: "Följ aldrig med någon som du inte känner"

Blottare fortsätter trakassera barn i Eslöv

ESLÖV.

Under en längre tid har flera personer utsatts för sexuella ofredanden av, vad man misstänker, samma blottare i Eslöv. Strax innan jul inträffade ytterligare en incident när en man blottade sig för en elev som var på väg hem från skolan.

Efter att ha fått information från kommunpolisen Mats G Odestål skickade Västra skolans rektor, Marianne Bredhe ut ett brev till alla vårdnadshavare strax innan jul. I brevet berättade hon att en elev utsatts för en blottare på väg hem från skolan.

"Jag vill be er om att prata med era barn om vikten av att inte följa med främmande och okända personer", skrev rektorn i brevet.

Blottaren ska ha suttit i en röd, liten bil, sannolikt en Opel, enligt brevet som skickades ut till vårdnadshavarna.

Signalementet liknar de uppgifter som framkommit vid tidigare incidenter. I september skrev Lokaltidningen om att två skolflickor ska ha utsatts för en blottare, också han i en röd bil, på väg hem från Västra skolan. Mannen ska sedan ha förföljt flickorna med bilen.

LÄS MER

Skolflickor utsatta för blottare – följde efter dem i bil

– Jag har ingen mer information nu än jag fick av polisen innan jul, säger Marianne Bredhe.

Vad har du fått för reaktioner på det brev du skickade ut?

– Jag har inte fått några reaktioner direkt till mig, men jag tror nog att vårdnadshavare är tacksamma för informationen.

Beslutet om att kontakta föräldrarna fattades gemensamt av kommunpolisen Mats G Odestål och rektor Marianne Bredhe.

– Visst finns risken att man skrämmer upp föräldrar och barn i onödan, men att inte vara öppen när något sådant här händer är inget alternativ. Jag är övertygad om att alla föräldrar tycker att det är rätt att vi har gått ut med informationen.

Sedan skrivelsen innan jul har polisen inte fått några fler anmälningar om blottning eller att någon försökt locka med sig barn. Det är inte känt om utredningen gått framåt, men det finns ingen misstänkt.

Han uppmanar alla barn vara uppmärksamma.

– Följ aldrig med någon som är äldre och som du inte känner. Om någon försöker få dig att följa med ska du springa därifrån och säga till någon förälder, lärare eller annan vuxen du känner, uppmanar Mats G Odestål.

Publicerad 07 January 2019 12:24