Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos

Drogpåverkad förare stoppades – hade narkotika i underkläderna

Flera narkotikatillslag i Söderåskommunerna under helgen

SÖDERÅSEN.

Ett flertal narkotikatillslag gjordes under gångna helgen i kommunerna kring Söderåsen. Bland annat stoppades en narkotikapåverkad manlig bilförare i Åstorp. Vid en husrannsakan påträffades även skjutvapen hos mannen.

Ett flertal personer har påträffats med narkotika under helgen som gick. Vid en kontroll av en person i centrala Åstorp på fredagen hade en man född -98 en mindre mängd narkotika på sig samt en kniv, vilket resulterade i ringa narkotikabrott innehav och brott mot knivlagen.

Under samma dag stoppades en man född -92 som framförde ett fordon. Mannen var drogpåverkad och i hans underkläder hittades narkotikaklassat preparat. Vid en husrannsakan påträffades även skjutvapen. Körkort och omhändertogs och mannen misstänks för drograttfylla samt brott mot vapenlagen.

Ytterligare ett fordon stoppades på fredagen i Åstorp där föraren och en passagerare, båda män födda -99, visade sig vara narkotikapåverkade. Vid en husrannsakan i förarens bostad fann polisen narkotika i en mängd som misstänks höra samman med försäljning. Även denne man ska ha haft narkotika i underkläderna.

I lördags påträffades ytterligare personer med narkotika på sig i Åstorps kommun. Vid en kontroll av en adress där en man född -99 bor hittades den boende narkotikapåverkad och i hemmet fanns mer preparat.

Vid en fotpatrullering på orten ska en pojke ha sprungit från polisen men anträffades av andera poliser en bit bort. Pojken hade narkotika på sig och misstänks för att sälja preparatet. Några timmar senare ska en liknande händelse ha inträffat där en annan pojke flydde från polisen. När polis kom ifatt fastställde man att pojken var påverkad och att han även hade narkotika på sig.

"Tyvärr kan vi konstaterar att narkotikaproblematiken är i högsta grad levande i kommunerna runt Söderåsen", meddelar nordvästskånska polisen på sin Facebooksida.

Publicerad 07 January 2019 11:24