Efter att ha varit försvunnen i en vecka är tiken Laika äntligen hemma hos husse igen.

Efter att ha varit försvunnen i en vecka är tiken Laika äntligen hemma hos husse igen. Foto: Bengt Skiöld/privat.

Laika skrämdes iväg av raketer – hittades vid liv efter en vecka: "Helt otroligt"

Över 1 700 engagerade sig i sökandet: "ett fantastiskt uppbåd!"

ÄSPERÖD.

Fredagen innan nyårsafton skrämdes 12-åriga Laika av raketer och flydde från platsen. Efter en veckas sökande lyckades en annan hundägare hitta henne i ett buskage flera kilometer hemifrån.
– Jag är så lycklig!, berättar ägaren Bengt Skiöld.

Av
André Kvist

Den 28 december skrämdes 12-åriga tiken Laika av raketer kring Äsperöd i Tomelilla kommun. Hon blev så rädd att hon sprang från platsen och sågs sedan inte till.

De kommande dagarna engagerade sig över 1 700 personer på sociala medier med att dela efterlysningen av Laika genom Husdjurshjälpen Skåne. På onsdagseftermiddagen, en vecka sedan hon försvann, kom det glädjande samtalet.

– Det var helt otroligt, jag blev så jäkla glad!, berättar ägaren Bengt Skiöld.

Laika hittades i Tryde, drygt sex kilometer från sitt hem, när en person var ute och gick med sin hund på onsdagen. Hunden började bete sig konstigt och där i ett buskage hittades Laika något mager men vid liv.

– Det var en ung tjej som ringde och hon var väldigt rådig som inte gick fram och skrämde iväg Laika. "Lever hon?" frågade jag och visst gjorde hon det. Jag ropade när jag kom dit och hon sprang fram viftandes på svans och hela kroppen.

Vad säger du om responsen på sociala medier?

– Det har varit helt otroligt! Från Ystad, Trelleborg och överallt, hela Österlen. Husdjurshjälpen har gjort ett jättejobb. Det har varit ett fantastiskt uppbåd!, säger Bengt Skiöld.

– Nu ger jag henne lite mat varannan timme och sen ska jag sova, har ju knappt sovit på en vecka. Sen håller jag mig hemma de kommande dagarna med henne. Jag är så jäkla lycklig nu!

Publicerad 04 January 2019 09:21