"Det är fem kvinnor och tre män som har omkommit, säger Arne Vedsted Gram", polisdirektör på Fyn, under en presskonferens. Foto: Ritzau Scanpix

Dödssiffran stiger efter tågolyckan i Danmark

Identifieringen drar ut på tiden

DANMARK. På torsdagen meddelade dansk polis att ytterligare två personer omkommit i tågolyckan på Stora Bältbron. Antalet döda uppgår nu till åtta personer.
– Det är fem kvinnor och tre män som har omkommit, säger Arne Vedsted Gram, polisdirektör på Fyn, under en presskonferens.

Olyckan inträffade på onsdagsmorgonen när ett godståg och ett passagerartåg möttes på bron. Enligt uppgift ska delar från godståget, dom fraktade backar med öl, ha lossnat och träffat det andra tåget.

Inledningsvis uppgavs att sex personer omkommit. Men under natten anträffades två kroppar i anslutning till det skadade tåget.

Arbetet med att identifiera de omkomna är mödomsamt.

– Vissa av de omkomnas kroppar har väldigt svåra skador. Vi använder DNA-analyser och tandkort för att kunna identifiera dem, säger Arne Vedsted Gram.

I samband med räddningsinsatsen valde många förbipasserande trafikanter att sakta ner och ta bilder av olyckplatsen med hjälp av mobiltelefonen. Något som fick polisen att sätta ner foten.

"Vi har skrivit ut 40 böter för användning av mobiltelefon under färd", skriver polisen på Fyn på Twitter.

Ytterligare 16 personer vårdas på sjukhus efter olyckan. Två av personerna uppges vara allvarligt skadade.

Publicerad 03 January 2019 08:42