En villa i Höganäs kommun började brinna natten mot fredag och kommer inte att gå att rädda. Just nu arbetar räddningstjänst med att släcka branden. Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang.

En villa i Höganäs kommun började brinna natten mot fredag och kommer inte att gå att rädda. Just nu arbetar räddningstjänst med att släcka branden. Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos.com

Villa i lågor – flera personer har evakuerats

Fullt utvecklad brand i hus som inte går att rädda

HÖGANÄS. Natten mot fredag larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Väsby utanför Höganäs. Två enheter från Höganäs räddningstjänst arbetar just nu med att släcka branden. Boende i området uppmanas att hålla sig inomhus på grund av den kraftiga rökutvecklingen.

Av
Andreas Holm

– När vi kom till platsen konstaterades en fullt utvecklad brand i en och en halvplansvillan. Branden har troligen startat i en källare och spridit sig uppåt. Det är en kraftig rökspridning och därför togs beslut att evakuerade intilliggande fastigheter under natten, säger Christer Haraldsson, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne nordväst vid 07.30-tiden på fredagsmorgonen.

Två enheter och rökdykare från Höganäs bekämpar just nu branden som fortfarande inte har släckts. Räddningstjänsten uppmanar boende i området att hålla sig inomhus på grund av den kraftiga röken från villan.

– Vi har kontroll på branden. När den är släckt kan vi gå in och undersöka huset noggrannare. I nuläget har vi inga uppgifter som tyder på att någon befunnit sig i huset, säger Christer Haraldsson.

En anmälan om mordbrand har upprättats. Inga personer evakuerats från den brinnande villan.

– När räddningstjänst är klara på platsen kommer vi att återvända till platsen för avspärrning, säger Kim Hild.

Under förmiddagen var branden släckt och strax innan klockan 13 spärrade polis av platsen.

– Tekniker ska till platsen när den svalnat och undersöka vad det är som egentligen har hänt, säger Kim Hild vid 14.30-tiden på fredagen.

I nuläget finns inga uppgifter om några personer har skadats.

Publicerad 14 December 2018 07:45