USA nästa för Kristianstads cheerleaders.

USA nästa för Kristianstads cheerleaders. Foto: Mari Graneskog

USA väntar för Kristianstad Starlight Cheer

KRISTIANSTAD. Kristianstad Starlight Cheer gjorde minst sagt bra ifrån sig på årets nordiska tävling i början av december. Juniorlaget slutade på en tredje plats och seniorerna avslutade tävlingen med att ta guld. Nu väntar USA.

– Det är väldigt tidigt i säsongen, vilket gjorde att vi inte hade så bra koll på de övriga lagen. Så vi anmälde två lag till den nordiska tävlingen för att ha kul och visa upp oss och för tävlingsvana. Att vi sedan gick och vann ser vi faktiskt som en ren bonus men såklart väldigt roligt, säger Åsa Jansson ordförande, Kristianstad Starlight Cheer om tävlingen där lag från hela norden deltog.

Kristianstad tävlade i level 3 och tog hem förstaplatsen bland 26 lag.

Vinsten innebar dessutom att de fick högst poäng av alla deltagare och det i sin tur innebar att de vann en plats till världens största tävling för cheerleading level 1-4 i USA, en dröm för många cheerleaders.

Vad innebär biljetten till USA för Kristianstad Starlight Cheer ?

– Vi är väldigt stolta att vi nått den här nivån och fått så höga poäng att det innebar en biljett till USA. Vi tänkte först inte åka men insåg att en sådan här chans får man inte missa. Det innebär en hel del kostnader för att kunna åka så nu gäller det att vi samlar in tillräckligt med pengar för att komma iväg. Dock är åldersfördelningen annorlunda i USA vilket innebär att tre av våra medlemmar i laget inte får tävla på grund av att de är för unga. Men självklart kommer de att få åka med ändå. Totalt kommer vi att åka med 22 cheerleaders varav 19 tävlar.

Publicerad 14 December 2018 00:00