HelsingDrone hålls på Arenan 28-29 december.

HelsingDrone hålls på Arenan 28-29 december. Foto: Pressbild/Helsingborg stad

Sveriges största drönarevent till Helsingborg Arena

Mycket att göra för jollovslediga ungdomar

HELSINGBORG.

Programmet för jullovslediga barn och ungdomar börjar ta form. Bland alla aktiviteter finns det ett som sticker ut lite extra: HelsingDrone – Sveriges största drönarevent.

Av
Mattias Grenholm

Jullovet pågår 22 december-7 januari och Helsingborg stad erbjuder ett späckat program av aktiviteter för de mellan 6 och 19 år.

Redan första jullovsdagen, lördag 22 december, kan man julpyssla på klubben Vorta Drom på Adolfsberg och efter jul följer mycket annat.

Bland annat kan man ta sig genom uppblåsbar hinderbana, hoppa i hoppborgar, spela schack, snookball och pingis i Teknikhallen bakom Olympia, eller vara med på daglägret Mellandagsspelen inspirerat av tv-programmet "Mästarnas mästare".

Dessutom hålls Helsingborgsmästerskapet i futsal 27 december-3 januari på Idrottens hus.

Men mest spektakulärt är kanske HelsingDrone på Helsingborgs Arena den 28-29 december klockan 11-17. Fritid Helsingborg beskriver det som Sveriges största drönarevent med två dagars drönartävlingar i samarbete med organisationen Drone Sweden.

– Det är ett fullspäckat schema i två dagar där några av världens bästa drönarpiloter, bland annat den nyblivna juniorvärldsmästaren Oscar Nilsson, tävlar mot varandra, säger Emma Persson, projektassistent på Fritid Helsingborg.

Piloterna har headsets på sig så att de kan se genom drönarens kamera hur den snitslade neonupplysta banan går genom den nedsläckta arenan. Samtidigt kan publiken följa alla drönares väg genom luften på den stora jumbotronen i taket.

– Det kommer att bli häftigt och vi hoppas att många kommer – alla drönarfantaster är välkomna, säger Emma Persson.

Det kommer att bli häftigt

Mellan tävlingarna finns det möjlighet för publiken att själva prova på att köra drönare och i Arenans foajé kan man testa parkour, spela spel och flipper, hoppa i legohav och köra en cykeldriven bilbana.

Helsingborg stad har ansökt om och fått 9,4 miljoner kronor för lovaktiviteter från Socialstyrelsen för 2018. Dessa pengar potioneras ut på de olika skolloven och föreningar, fritidsgårdar och företag som vill arrangera något för unga kan ansöka från den potten.

Gå in på helsingborg.se för jullovsprogrammet i sin helhet.

Publicerad 14 December 2018 00:00