Ett skotthål i en ruta på ett radhus isödra Malmö efter en beskjutning natten till fredagen. Ingen person kom till skada vid skjutningen.

Ett skotthål i en ruta på ett radhus isödra Malmö efter en beskjutning natten till fredagen. Ingen person kom till skada vid skjutningen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Skott mot radhus utreds som grovt olaga hot

Polis utreder om skotten kan kopplas till andra skjutningar i Malmö

MALMÖ. Strax efter 1 larmades polis till ett bostadsområde i södra Malmö med anledning av en skottlossning. På plats konstaterades att ett radhus beskjutits.

Av
Andreas Holm

Anders G Bergquist

– Skarpa skott har avlossats och minst ett kulhål har hittats. Personer som befann sig i bostaden larmade oss om att det skjutits in i bostaden, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

Flera personer ska ha befunnit sig i bostaden i området Almvik, men enligt polis ska ingen ha kommit till skada. Nu utreds om det finns någon form av hotbild mot personerna som bor på adressen.

– Det är ett av våra högprioriterade ärenden just nu. Vi kommer att utreda om någon hotbild finns, men i nuläget är det inget som tyder på det, säger Kim Hild.

Platsen spärrades av och undersöktes av polisens tekniker. Vid 04.38 hävdes avspärrningen.

I nuläget är ingen misstänkt person gripen. En anmälan om försök till mord har upprättats, men under fredagsförmiddagen har polisen rubricerat om ärendet till grovt olaga hot, grov skadegörelse och vapenbrott.

– Det har konstaterats kulhål i både dörr och fönster, berättar Jimmy Modin som är pressinformatör vid Malmöpolisen.

Ett antal poliser arbetar nu med ärendet.

– Vi kartlägger bland annat de målsägande. Vi har ännu inte hittat någon hotbild eller kunnat koppla det till någon annan av de skjutningar i Malmö som inträffat den sista tiden, säger Jimmy Modin.

Publicerad 14 December 2018 00:00