Robin Trygg tar sig an Sankt Hans backar i Lund när han ska bestiga Mount Everest för tredje gången.

Robin Trygg tar sig an Sankt Hans backar i Lund när han ska bestiga Mount Everest för tredje gången. Foto: Privat

Robin bestiger Mount Everest – i Skåne

Samlar in pengar till Musikhjälpen

LUND. Robin Trygg har bestigit Mount Everest två gånger. Nu ska han göra ett tredje försök, i Sankt Hans backar i Lund.

Av
Fredrik Magnusson

För att uppmärksamma allas rätt att funka olika och samla ihop pengar till Musikhjälpen kommer Robin Trygg under helgen de 15–16 december att gå upp och ner i Sankt Hans backar i Lund för att försöka få ihop 8848 höjdmeter, samma höjd som Mount Everest. Lyckas han blir det troligen första gången någon bestiger världens högsta berg i Skåne.

– Jag har en kompis vars son har ADHD. Det ger hans son unika förmågor, men han möter också dagliga utmaningar satta av samhällets normer av hur man ska vara. Min förhoppning är att privatpersoner och företagare skänker 1 krona per höjdmeter jag lyckas bestiga. Det går att skänka hur många eller få höjdmeter som helst – alla bidrag är välkomna. Min förhoppning är även att företag dubblar sin insättning om jag lyckas bestiga Mount Everest i Skåne, det vill säga gå 8848 höjdmeter, säger Robin i ett pressutskick.

Robin välkomnar alla som vill prata och gå en bit upp på Everest när han håller på. Högsta punkten på Sankt Hans backar är cirka 85 meter över havet.

Publicerad 14 December 2018 10:00