Senast lagen möttes vann MFF. Nu är det avgörande match mot Besiktas där kvällens möte avgör vilket av lagen som avancerar i Europa League.

Senast lagen möttes vann MFF. Nu är det avgörande match mot Besiktas där kvällens möte avgör vilket av lagen som avancerar i Europa League. Foto: Ritzau Scanpix/Andreas Hillergren

MFF ska hedra avliden ordförande med seger: "Vill göra detta för Håkan"

Malmös vara eller icke vara i Europa League avgörs ikväll

MALMÖ. MFF:s ordförande Håkan Jeppsson gick bort i förra veckan. När Malmö FF spelar en avgörande match i Europa League ska laget göra allt för att hedra sin förre ordförande med en seger.
– Vi vill göra detta för Håkan, säger MFF-tränare Uwe Rösler i en intervju på klubbens hemsida.

Av
Andreas Holm

På spel finns gruppavancemang till EL-slutspel i början av nästa år. MFF befinner sig efter 2-2 hemma mot gruppettan Genk som trea i tabellen. Besiktas är just nu det andra laget och är laget MFF måste slå för att ta sig vidare.

– Besiktas har mer att förlora än vad vi har. Vi känner oss ganska bekväma med det. Vi är redo. Det finns en anledning till att vi bara förlorat en av tretton europeiska matcher i år, säger Uwe Rösler.

Innan kvällens möte borta mot Besiktas i Turkiet kommer en tyst minut hållas för Håkan Jeppson, MFF-ordföranden sedan 2010, som hastigt gick bort i fredags. MFF kommer också bära sorgeband i en match där de vill hedra minnet av Håkan Jeppsson med vinst och avancemang. Något som klubben aldrig tidigare lyckats med i Europa League.

– Jag har varit på båda sidor i matcher där pressen är stor. Nu föredrar jag att vara på den här sidan. Pressen är på Besiktas. De spelar hemma och förväntas gå vidare. Vi kan skriva historia och ta oss vidare, vilket vi aldrig har gjort tidigare, säger MFF-kaptenen Markus Rosenberg till Kvällsposten.

Besiktas har sju poäng, MFF har sex. Senast de möttes nollades turkarna med 2-0 på Stadion. Seger krävs för att Malmö ska avancera.

Rasmus Bengtsson är tillbaka i MFF:s backlinje, medan veteranen Behrang Safaris medverkan är högst oklar.

Avspark är ikväll torsdag 13 december klockan 18.55. Matchen sänds i Kanal9.

FAKTA: Truppen

Här är MFF-truppen som rest ner till Turkiet:

Walter Viitala, Eric Larsson, Egzon Binaku, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Guillermo Molins, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Johan Dahlin, Mathias Nilsson, Franz Brorsson, Samuel Adrian, Laorent Shabani, Felix Konstandeliasz, Hugo Andersson.

Publicerad 13 December 2018 12:30