Bild på Lars Ahlfors från 2011

Bild på Lars Ahlfors från 2011 Foto: Malin Nävelsö

Efter Lokaltidningens avslöjande: MP-ordförande avgår

Gruppledare: "Budgeten borde aldrig ha lämnats in"

ESLÖV. Lars Ahlfors lämnar med omedelbar verkan rollen som ordförande för Miljöpartiet i Eslöv. Detta sedan Lokaltidningen avslöjat att han författat ett budgetförslag bland annat om att förbjuda jullovet och att kommunen borde omlokalisera mångkultursmotståndare.

Partiet hävdar att innehållet var tänkt som satir, men att det missuppfattades som partiets egna förslag.

– Vi respekterar Lars beslut att lämna sina uppdrag och tror att det är bra både för Lars och MP Eslöv att vi nu kan lägga denna händelse bakom oss. Budgeten borde aldrig ha lämnats in, säger Rickard Sallermo, gruppledare för MP Eslöv, i ett pressmeddelande.

När Lokaltidningen ifrågasatte Lars Ahlfors intentioner i en intervju på onsdagen höll politikern fast vid att hans förslag var seriöst menat.

Under torsdagsmorgonen meddelades att förslaget dragits tillbaka. Det framkom vidare att förslaget aldrig blivit godkänt av vare sig fullmäktigegruppen eller på medlemsmötet.

Fredrik Hanell, ordförande för Miljöpartiet i Skåne, välkomnar Lars Ahlfros beslut att lämna sina förtroendeuppdrag.

– Det är bra att Lars valt att träda åt sidan. Att budgetförslaget fått spridning flyttar fokus från viktig frågor. Vad jag förstår var tanken att parodiera ett antal liknande förslag från Sverigedemokraterna som riktats mot invandrare. Men det finns lämpligare sätt att ifrågasätta deras politik än i en budgetmotion, säger Fredrik Hanell.

Annika Wiking går tillfälligt in som ordförande till dess att en ny har utsetts.

Publicerad 13 December 2018 15:18