Utanför rättegångssalen.

Utanför rättegångssalen. Foto: Anders G Bergquist

Stort intresse för rättegång mot mordmisstänkt idrottsprofil

Hävdar nödvärn mot 30 kilo lättare sambo

KRISTIANSTAD. Gång på gång höggs kvinnan i halsen och munnen med flera knivar och den åtalade idrottsprofilen erkänner att han orsakade kvinnans död. Men han förnekar brott – enligt honom var det fråga om nödvärn.

Av
Anders G Bergquist

Rättegången mot idrottsprofilen, som tränat många barn och ungdomar från Kristianstads kommun, startade idag och intresset var stort. Rättssal ett var nästan full och mannen, som väger 85 kilo och har tagit steroider förklarade att våldet var nödvändigt för att värja sig mot flickvännen, som vägde 30 kilo mindre och var mycket spenslig.

När åklagaren gick igenom varje skada på den döda kvinnans kropp följde mannen intresserat med i sitt exemplar av förundersökningen, som är på över 2000 sidor. När de sedan handlade om de skador han själv fått, bland annat ett stort sår i höger hand, verkade han tappa intresset, sjönk ihop och bredde ut sin gråa collegetröja över sig som en filt.

Rättegången planeras hålla på den här och nästa vecka och åklagaren yrkade på att mannen skulle dömas för mord. Idrottsprofilen yrkade genom kändisadvokaten Björn Hurtig på en friande dom på grund av självförsvar. Rättegången fortsätter imorgon.

Publicerad 11 December 2018 00:00