Två män i 20-årsåldern åtalas för att ha våldtagit och misshandlat en flicka tidigare i somras.

Två män i 20-årsåldern åtalas för att ha våldtagit och misshandlat en flicka tidigare i somras. Foto: Mostphotos.com

Flicka våldtogs på hotell – händelsen spelades in på film

Åklagaren: "Har visat en särskild hänsynslöshet"

MALMÖ. Flickan spärrades in på ett hotellrum mot sin vilja. Där ska två män turats om att våldta och misshandla henne. Brottet ska även ha filmats och spridits vidare. Nu åtalas två män i 20-årsåldern för grov våldtäkt.

Av
Andreas Holm

Det var i augusti som övergreppet utspelade sig på ett hotellrum i centrala Malmö. De två männen ska tvingat flickan till samlag där de turats om att våldta och slå henne i ansiktet flera gånger.

Under tisdagens lämnades åtalet in av åklagare till Malmö tingsrätt. Kammaråklagaren Caroline Carlquist anser att brottet är grovt med hänsyn till flickans utsatthet, att hon våldtogs av mer än en person och att männen "visat särskild hänsynslöshet eller råhet". De åtalade ska även ha filmat övergreppet och spridit filmen vidare till flera personer.

En av de åtalade männen är den som bokade hotellrummet. Bokningsbekräftelsen, liksom en chatkonversation på sociala medier mellan en av de åtalade och flickan, ingår i bevismaterialet mot männen.

Åklagaren menar att männen agerat med uppsåt när de "tillsammans och i samförstånd med våld samtidigt och växelvis genomfört samlag och oralt samlag" med flickan.

De båda männen nekar till anklagelserna.

Publicerad 11 December 2018 13:51