Polisens kriminaltekniker undersöker området kring ett trapphus till ett flerfamiljshus på Västra Söderkulla i Malmö efter en explosion på söndagsmorgonen.

Polisens kriminaltekniker undersöker området kring ett trapphus till ett flerfamiljshus på Västra Söderkulla i Malmö efter en explosion på söndagsmorgonen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Ung man livshotande skadad efter sprängning – misstänks för delaktighet

Två explosioner på kort tid

MALMÖ. En man i 18-årsåldern vårdas för för livshotande skador efter en explosion i Malmö.
– Vi arbetar utifrån att han varit delaktig i sprängningen, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Klockan var 04.33 när polis, ambulans och räddningstjänst larmades till ett flerfamilkshus på Södra Gulsparvsgatan på Söderkulla. Den svårt skadade 18-åringen hittades i anslutning till trapphuset där någonting detonerat.

– Enligt Region Skåne fördes han till akuten med livshotande skador, säger Fredrik Bratt.

Den unge mannens skador misstänks ha uppkommit när han hanterat någon form av sprängladdning. Han är därför misstänkt för brott.

Tjugo minuter efter det första larmet inträffade en till hög smäll, den här gången på Kroksbäck. Inga personskador rapporteras från platsen.

Polisen utesluter inte ett samband.

– Det är relativt kort avstånd och tid mellan händelserna, säger Fredrik Bratt.

Nationella bombskyddet har kallats till båda platserna för att bedöma vad som detonerat. Därefter kommer polisens tekniker att göra sedvanliga brottsplatsundersökningar.

Båda händelserna rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Publicerad 09 December 2018 08:51