Polisens spärrade av Regementsgatan medan man undersökte området vid en entrédörr till en flerfamiljsfastighet vid Fridhemstorget i centrala Malmö efter en skottlossning tidigt på lördagsmorgonen.

Polisens spärrade av Regementsgatan medan man undersökte området vid en entrédörr till en flerfamiljsfastighet vid Fridhemstorget i centrala Malmö efter en skottlossning tidigt på lördagsmorgonen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Kvinnor beskjutna när de skulle gå in i flerfamiljshus

Fordon hördes rivstarta från platsen

MALMÖ. Under natten till lördagen besköts två kvinnor när de skulle gå i ett flerfamiljshus på Regementsgatan i Malmö. Händelsen utreds som försök till mord.
– Det finns ingen gripen eller misstänkt, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

Det var vid 03.30-tiden som polisen larmades till Fridhemstorget i Malmö. Kvinnorna som blev beskjutna skadades inte fysiskt men blev chockade.

– Det har avlossats skott i samband med att några personer skulle gå in genom porten, uppger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

Enligt Sydsvenskan ska en hotfull man ha kommit rusande mot kvinnorna och avfyrat sex skott. Kvinnorna sökte skydd inne i trapphuset samtidigt som polisen larmades.

Flera skotthål har konstaterats på platsen, som genomgått en teknisk undersökning.

Enligt vittnesmål har ett fordon hörts rivstarta från platsen kort efter kulregnet. Polisen är särskilt intresserad av personer eller fordon som har befunnit sig vid korsningen Regementsgatan/Major Nilssons gata och omgivande gator mellan midnatt och klockan fyra på morgonen.

Malmö har på kort tid drabbats av flera skjutningar och detonationer. I söndags skottskadades en tonårspojke när han befann sig inne på en pizzeria vid Värnhemstorget. Dagen därpå avlossades skott nära akutmottagningen.

I nuläget utreds mordförsöket som en separat händelse, men eventuella kopplingar till andra händelser kommer att undersökas.

Publicerad 08 December 2018 08:30