Mattias Önnerby har fått tillbaka sin stulna Pride-målade postlåda. Han är glad över det, trots att den behöver lagas.

Mattias Önnerby har fått tillbaka sin stulna Pride-målade postlåda. Han är glad över det, trots att den behöver lagas. "Nu hoppas jag få ha den ifred", säger han. Foto: Teo Önnerby Svensson/Privat

Stulen pride-postlåda hittade hem – "Trots våld står man upp för sina åsikter"

Sprängdes och stals senare

HÖGANÄS.

Den regnbågsfärgade postlådan som tidigare utsatts för sprängning och som nyligen blev stulen har hittat hem.
– Jag hade nästan gett upp hoppet, säger ägaren och postlådemakaren Mattias Önnerby.

Någon vecka efter att pride-postlådan stals, kom en kvinna förbi hemma hos Mattias Önnerby och överlämnade brevlådan. Trasig hade hon hittat den slängd på en cykelväg. Kvinnan hade känt igen postlådan från promenader utanför Mattias Önnerbys hus och visste därmed var den hörde hemma.

– Det är klart att det känns skönt att få den tillbaka. Att den inte är i lika fint skick efter allt den varit med om kan jag leva med, säger Mattias Önnerby som från början sprejmålade sin postlåda för att "supporta HBTQ-människor", som han själv uttrycker det.

Postlådan har tidigare utsatts för sprängning med smällare och stals nyligen. Samtidigt bröts Pride-flaggor ned från en granne på samma gata.

Mattias Önnerby hoppas nu på att han ska få ha postlådan ifred framöver.

– Framtida säkerhet blir nog svårt. Men sex nya lådor ligger redo att målas till sommaren, jag ger mig inte. Trots allt våld står man upp för sina åsikter, säger han.

Publicerad 07 December 2018 11:05