Han skickade in cirka åtta låtar och fyra kom med. Det blir personligt rekord för Anderz Wrethov.

Personligt rekord i antal låtar för Anderz Wrethov. Foto: Pressbild

Anderz Wrethov har med fyra låtar melodifestivalen

"Det är ju fantastiskt kul"

VELLINGE.

Veteranen Jan Malmsjö, Idol-kända Rebecka Karlsson, polska popsnöret Margaret och powerballad-experten John Lundvik. Alla kommer de att framföra låtar av Anderz Wrethov när det är dags för en ny omgång av melodifestivalen.

– Det är ju fantastiskt kul att få med så många låtar såklart, med så många olika typer av artister, säger Anderz Wrethov.

Anderz har skrivit låten "Leva livet" tillsammans med sin syster Elin Wrethov som har gjort texten. Att Jan Malmsjö ska sjunga en låt som han har skrivit är lite av en dröm som blir till verklighet.

– Det var faktiskt Christer Björkman som pratade om att Jan Malmsjö borde sjunga och så skrev jag låten för honom. Christer hörde "Leva livet" först. Sedan spelade han den för Jan Malmsjö som tyckte om den direkt. Efter det kom han ner till mig i studion här på Vellingebacken och spelade in den.

Blev du lite starstrucked då?

– Ja, absolut. Han är ju en av de största. Det känns som att det han har varit med om under ett decennium är vad folk är med om under ett helt liv. Jan Malmsjö har också precis som Hasse Andersson, betytt mycket för mig under min uppväxt. Hans biskop i Fanny och Alexander gjorde ett oerhört stort intryck på mig.

Jan Malmsjö tävlar i den andra deltävlingen som äger rum i Malmö. Då tävlar också den polska artisten Margaret med låten " "Tempo" som Anderz har varit med att skriva.

– Jag har skrivit många av hennes låtar och hitsinglar, hon är väldigt stor i Polen, att få komma och tävla i Sverige är ett till fönster som öppnas, säger Anderz.

I deltävlingen i Leksand kommer tre skåningar att stå på och vid scenen när det är dags för bidraget "Who I am". Då tävlar Rebecka Karlsson med låten som hon har skrivit tillsammans med Anderz Wrethov och Henric Pierroff.

– Rebecka imponerade stort på mig när hon var med i Idol och vi har samarbetat en del tidigare. Det här är en personlig låt som handlar mycket om Rebecka själv.

Den sista deltävlingen är i Lidköping och då står John Lundvik på scenen med låten "Too Late For Love", skriven av Anderz Wrethov, Andreas “Stone” Johansson och John Lundvik själv.

– Jag känner John och vi har bland annat skrivit en jullåt tillsammans innan. Det här är en låt som jag själv har gått och lyssnat mycket på, jag hoppas att fler kommer att känna som jag när de hör den.

Mello

28 artister kommer att slåss om segern i fyra deltävlingar i melodifestivalen 2019.

Programmet leds av Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade.

Första deltävlingen går av stapeln den 2 februari i Göteborg.

Publicerad 01 December 2018 06:30