Enligt åtalet ska det åtalade paret i 30-årsåldern bland annat ha misshandlat en man med ett fäljkors.

Enligt åtalet ska det åtalade paret i 30-årsåldern bland annat ha misshandlat en man med ett fäljkors. Foto: Polisen

Par åtalas för kidnappning – ska ha begått en rad grova våldsbrott

Ska ha utsatt tre offer för bland annat utpressningsförsök och grov stöld

HELSINGBORG.

En man och en kvinna, båda i 30-årsåldern, ska ha kidnappat en 31-årig man och försökt pressa honom på en större summa pengar. Inom loppet av fem dagar ska paret även ha misshandlat två andra personer varav ett offer slogs i huvudet med ett fäljkors. Nu åtalas mannen och kvinnan vid Helsingborgs tingsrätt.

I juli i år ska en 31-årig man ha kidnappats och hölls inlåst i en lägenhet på Jönköpingsgatan av den 32-åriga kvinnan och den 35-årige mannen. Enligt 31-åringen ska mannen och kvinnan ha tejpat honom runt handlederna och över ansiktet, ha fått en strumpa instucken i munnen och tvingats svälja tabletter innehållandes narkotikaklassat preparat. Målsägande uppger att han utsattes av misshandel i form av slag i ansiktet och att han blev stampad på överkroppen. Med naglar och kniv uppger han att han ska ha blivit skrapad på halsen så skärsår uppstod. Kvinnan ska ha tvingat honom med till en bank för att ta ut 150 000 kronor, men när det inte gick som tänkt ska mannen ha stulit 31-åringens klocka.

Bara tre dagar senare ska en kvinna i 30-årsåldern ha utsatts för paret. I en lägenhet i södra delarna av Helsingborg ska kvinnan ha utsatts för misshandel genom att paret ska ha sprejat henne med pepparsprej och därefter tagit stryptag på henne. Kvinnan uppger även att hon ska ha blivit slagen ett flertal gånger mot kropp och huvud och även fått ta emot slag med ett metallrör under tiden som hon låg ner.

En man ska enligt åtalet ha blivit misshandlad och huggen i hals, rygg och axel med en skruvmejsel.

En man ska enligt åtalet ha blivit misshandlad och huggen i hals, rygg och axel med en skruvmejsel. Foto: Polisen

Dagen efter ska paret har misshandlat en annan man, även han i en lägenhet i södra delarna av Helsingborg. I åtalet framgår det att han ska ha blivit slagen med ett fäljkors i huvudet samt att han höggs i hals, axel och rygg med en skruvmejsel.

Den 32-åriga kvinnan och den 35-årige mannen som suttit häktade sedan den 10 juli i år åtalas nu för människorov, försök till utpressning, grov misshandel. Mannen misstänks även för grov stöld.

Publicerad 21 November 2018 10:56