500 zombies sökes för filminspelning i Hässleholm.

500 zombies sökes för filminspelning i Hässleholm. Foto: Mostphotos

Hundratals zombies samlas i dag: "Vi satsar på att skriva filmhistoria"

Ska sätta kommunen på kartan

HÄSSLEHOLM.

Jimmy Von Sterner på Svenska Film i Tyringe satsar på att skriva filmhistoria i Hässleholm. Under lördagen är målet är att samla ihop 800 personer som kan agera zombies bland annat.

– Ja, målet är att vi ska ska bli runt 800 man den dagen för att skapa filmhistoria. Filmteam, militär samt runt 500 zombies är målet. Allt kommer att släppas på Youtube när det är färdigt och det kommer inte att bli en hel film utan en filmworkshop med målat att ha kul träffa nytt folk i branschen och tillsammans sätta kommunen på filmkartan internationellt, säger JimmyVon Sterner, regissör Svenska Film.

Inspelningen sker på Möllerödsfältet utanför Hässleholm. Platsen är väl vald.

– Vi undanber oss också besökare, turister och andra nyfikna på platsen av säkerhetsskäl eftersom området har sprängtillstånd den dagen.

Kravet för att agera zombie walkers är att man är över 15 år, klär sig i enbart mörka kläder, har öronpluggar med sig och registrerar sig när man kommer till inspelningsplatsen där scenen med projektnamnet "THE HORDE" kommer att spelas in.

– Makeupartister kommer att finnas på plats med smink och filmblod men man får även sminka sig själv på plats eller komma färdigsminkad för att lätta på trycket för våra makeup artister, berättar Jimmy Von Sterner.

Publicerad 17 November 2018 13:03