Jörgen Pettersson blir ny tränare för Landskronaklubben BK Landora. Här under sin tid som tränare för Teckomatorp SK.

Jörgen Pettersson blir ny tränare för Landskronaklubben BK Landora. Här under sin tid som tränare för Teckomatorp SK. Arkivfoto: Jonas Lundin

Här är forne skyttekungens nya jobb

"Jag vet vad som krävs"

LANDSKRONA. Nyligen lyckades BK Landora kvala sig upp till division 5. I veckan briserade en värvningsbomb hos Landskronaklubben. Då blev det nämligen klart att BoIS-bekantingen och förre Tysklandsproffset Jörgen Pettersson tränar A-laget nästa säsong.

Av
Jonas Lundin

EFTER 7,5 ÅR SOM seniortränare i klubben och med kvalrysaren mot Blentarp i färskt och glatt minne, valde Thomas Mähler, som delade tränaransvaret med Olle Olsson och Gustav Hemström, att sluta med flaggan i topp. Nu är ersättare klara. Det blir Kristoffer Andréasson och Jörgen Pettersson som tar över tränarrollen. Tränartrion görs komplett av Gustav Hemström, som varit en del av staben i år också.

För BoIS-fansen är Jörgen Pettersson känd både som spelare och ledare. Han var utlandsproffs i flera år i Bundesliga, där han fick smeknamnet ”der Schweden Bomber” i tysk press, men också i FC Köpenhamn. Han har också tränat Teckomatorp SK och nu senast har han varit assisterande tränare i IF Lödde, där nye tränarkollegan Kristoffer Andréasson var lagkapten.

Jag vet vad man måste offra

JÖRGEN PETTERSSON SER fram emot att använda sin erfarenhet. Till BK Landoras hemsida säger han:

– Jag har varit spelare på den allra högsta nivån och varit tränare för både elit och bredd. Jag vet vad som krävs, samt vad man måste offra för att kunna ta sig ända fram. 35 procent handlar om vad du kan göra på plan, 65 procent handlar om vad du har i ditt huvud och hur mycket du vill offra.

Han kommer att ha en ganska ung trupp till sitt förfogande.

– Det är just detta som gör Landora så kul och intressant. Fotboll för mig handlar om utveckling, att få jobba med den individuella spelaren. Landora är en klubb, ett lag där du ska få växa, utvecklas för att sedan ta steget till något större, säger han till klubbens hemsida.

Publicerad 17 November 2018 18:08