Just nu är köerna långa på E6 till följd av skyltbyten.

Just nu är köerna långa på E6 till följd av skyltbyten. Montage: Mostphotos

Skyltbyte orsakade köer på E6 – kaoset kan fortsätta nästa vecka

Köer kan väntas även nästa omgång

E6/LANDSKRONA.

Ett skyltbyte orsakde efter lunchtid på onsdagen långa köer på E6 i höjd med Glumslövs backar. Men mer trafikstörningar kan vara att vänta när Trafikverkerkets skyltarbete eventuellt kommer att ske på E6, Ängelholmsleden i nästa vecka.

Köerna var vid 13-tiden långa på E6 i höjd med Glumslövs backar. Det var ett arbete som Trafikverket utförde för att byta skyltar mellan Rydebäck och Trafikplats Helsingborg södra. Vid tidpunkten var det kö hela vägen mellan Glumslöv och Rydebäck-avfarten. Störningen i trafiken påverkade norrgående riktning men trafikanter leddes av vid Rydebäck. I södergående körfält rullade trafiken som vanligt.

Enligt Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket, var det skyltbyte i kombination med ett annat vägarbete vid Lundåkra som påverkade trafikflödet.

– Det här har varit planerade vägarbeten, men informationen verkar tyvärr inte ha nått fram till allmänheten, säger han.

Skyltarbetet är klart på platsen, men till nästa veckan kan det vara dags igen. Men den gången delen av E6, Ängelholmsleden som leder in mot Helsingborg.

– Det är ännu inte helt bestämt om det blir av. Men det fortsatt skyltarbete planeras.

Kan man räkna med köer då med?

– Trafiken påverkas alltid när vi har planerade underhållsarbeten. Men hur mycket den påverkas är svårt att säga, säger Thomas Johansson.

Publicerad 14 November 2018 13:58