Nio kilo björnbajs kan ge hedersutmärkelse

Skånes djurpark nominerat i 8 kategorier

HÖÖR. När den internationella branschorganisationen, IAAPA, i veckan delar ut upplevelseindustrins mest prestigefyllda pris kan skånsk björnspillning på en dansk trottoar bli en riktig vinnare. Djurparkens VD, Kasper Schumacher, hoppas även på vinst i kategorin personalfrågor.

Av
Jon W Loman

Skånes Djurpark har nomineras till åtta av vad de själva kallar nöjesparkernas Oscars. Det är branschorganisationen International association of amusement parks and attractions (IAAPA) som varje år delar ut utmärkelsen Brass ring awards för att ha excellerat inom nöjesparksindustrin.

Skånes djurpark fick vid förra årets branschgala i Orlando, Florida ta emot två pris och i år har de chans på åtta nya. Parkens VD, Kasper Schumacher är väldigt glad för nomineringarna och hoppas nu på ett vinstregn.

– Det är ju mot de riktigt stora vi tävlar nu. Legoland, Disney World och Universal Studios är också nominerade till priser då det är fantastiskt att vi som är en ganska liten park kan vara med bland de största nöjesparkerna i världen. Vi är otroligt nöjda med nomineringarna, det räcker långt. Men jag är positiv och hoppas på vinst, säger Kasper Schumacher.

Bland de åtta nomineringarna är det framför allt parkens bajskakor och en reklamfilm riktad till den danska marknaden som står ut.

– Vi gjorde en informationsfilm riktad mot den danska marknaden, inför deras höstlov, där vi samlade ihop 9 kilo björn- och vargbajs som vi spridde ut på utvalda platser i Köpenhamn. Det fungerade faktiskt och fick en stor ökning av danska besökare den veckan, säger Kasper Schumacher.

Även hur parken tränar, motiverar och utvecklar sin personal har chans att vinna pris.

– Mycket av vår fokus ligger ju på gästernas upplevelse av besöket i parken. Men vi har jobbat med ett kul projekt för de många unga säsongsanställda vi har här, och det är det vi är nominerade för nu. De får en liten bok och en app som följer dem under hela tiden här, säger Kasper Schumacher

Vad kommer det att betyda för parken att ta hem dessa utmärkelser?

– Det hade gett en enorm boost för kulturen i företaget, vi hade fått ett kvitto på att vi vet vad vi gör och att vi gör det rätta. Men givetvis skulle det hjälpa oss med mer uppmärksamhet, det är viktigt att fler folk får upp ögonen för oss, säger Kasper Schumacher.

På torsdag morgon svensk tid vet vi om det blev något prisregn över Skånes Djurpark.

Publicerad 14 November 2018 06:00