Bash, som var en blandning av Jack Russel och Border Collie, föddes i Kanda för 17 år sedan.

Bash, som var en blandning av Jack Russel och Border Collie, föddes i Kanda för 17 år sedan. Foto: Privat

Urna med hunden Bashs aska stals

"Jag kommer inte att sätta dit någon utan vill bara ha urnan tillbaka"

MALMÖ.

Rosita Esgard skulle bara in om och handla mat på Emporia. Då stals urnan med hennes hunds Bashs aska från bilen.

– Vindrutan bak måste ha varit öppen en bit och någon sträckt sig in och tagit kassen med urnan. Det är så ledsamt, han var en familjemedlem. Att avliva honom var jobbigt nog och nu detta, säger hon.

Hon och hennes partner hade varit på djursjukhuset och hämtat askan av den nästan 17-åriga Bash, som hade avlivats helgen innan.

– Vi hade planerat att ha en minnesstund, då vi tittade på gamla familjefoton och grät en skvätt, säger hon.

På väg hem stannade de till på Emporia för att handla mat snabbt. Urnan lämnade de kvar i baksätet på bilen, som stod parkerad utanför köpcentrat. Träurnan, med en mässingsplåt med ”Bash” ingraverat, låg i en rosa påse. Påsen var märkt med ”Djurkrematoriet”.

– Det låg lite silkespapper överst, så det var kanske någon som trodde att det kunde bli en extra julklapp. Men om det är en snäll djurvän eller empatisk människa som inser att den har gjort fel hoppas jag att den lämnar tillbaka den. Det kan också vara någon som bara vill bli av med den och slängt den, säger Rosita Esgard.

Händelsen är polisanmäld och Rosita Esgard har även lagt ut en efterlysning på flera Facebooksidor. Trots detta har inte urnan kommit tillrätta.

– Jag har inte hört ett pip. Jag vet att människor i Hyllie har varit ute och letat. Man får gärna höra av sig till mig på 072-7110037 och säga att man hittat den. Jag kommer inte att sätta dit någon, utan jag vill bara ha tillbaka urnan.

Publicerad 13 November 2018 04:00