En 49-årig man döms för en rad stölder, olaga hot och häleri till fängelse.

En 49-årig man döms för en rad stölder, olaga hot och häleri till fängelse. Foto: Polisen

Stal fryst kyckling och hotade personal till livet – döms till fängelse

49-årig Malmöbo stal datorer, lyxmattor och 40 limpor cigaretter

MALMÖ. Den 49-årige mannen genomförde en rad stölder och hotade en anställd i en klädesbutik till döds när han blev påkommen att stjäla. Nu döms han till fängelse av Malmö tingsrätt.

Av
Andreas Holm

Det som fick polis och åklagare att stärka sina bevis var att mannen vid ett antal tillfälle spelades in på övervakningskameror. Bland annat när han bröt sig in i en livsmedelsbutik där han bland annat stal en fryst kyckling, kött och 40 limpor cigaretter.

Den 49-årige Malmöbon döms också för att ha stulit kläder, datorer, två lyxmattor och en kniv vid olika inbrott. Han förekommer i belastningsregistret och har vid flertalet gånger dömts för liknande brott.

Förra året dömdes han för försök till grov misshandel, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och grov vårdslöshet i trafik till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan med ett alternativt fängelsestraff om ett år.

Nu anser Malmö tingsrätt att "den villkorligt medgivna friheten förklaras helt förverkad" och dömer 49-åringen till 10 månaders fängelse för olaga hot, stöld, häleri, narkotikabrott och brott på knivlagen.

Publicerad 12 November 2018 06:00