City Gross försätts inte i konkurs efter obetalda hyror i lokalerna på Rosengård centrum i Malmö.

City Gross försätts inte i konkurs efter obetalda hyror i lokalerna på Rosengård centrum i Malmö. Foto: Mostphotos.com

Trots obetalda hyror – City Gross kvar på Rosengård

Hyresvärden: "Gör man inte rätt för sig går det inte vara hyresgäst hos oss"

MALMÖ. Efter en rad obetalda hyror i över ett år agerade hyresvärden och begärde City Gross på Rosengård centrum i konkurs. I en dom meddelar Malmö tingsrätt att livsmedelskedjan inte sätts i konkurs.

Av
Andreas Holm

– Citygross ska ut. Gör man inte rätt för sig och betalar hyra som alla andra går det inte att vara hyresgäst hos oss, säger Olof Andersson, vd för Fastighets AB Trianon, till Skånska Dagbladet.

Han är förvånad över tingsrättens beslut och kommer att överklaga. Enligt Skånskan uppgår skulden nu till över 13 miljoner kronor.

Det var efter att City Gross Sverige AB förra året överlät sitt hyreskontrakt till ett dotterbolag, Rosengård Centrum Storlivs AB, inom Bergendahlskoncernen, som hyrorna enligt Trianon slutade betalas. Hyresvärden agerade och ville sätta City Gross på Rosengårds centrum i konkurs. Men det ogillas av Malmö tingsrätt då "de av sökanden åberopade hyres- avierna och betalningsanmaningen inte är tillräckligt för att sökanden har styrkt sin behörighet att begära gäldenären i konkurs".

– Vi välkomnar givetvis tingsrättens utslag som var både tydligt och förväntat. Vi beklagar verkligen att hyresvärdens agerande skapat rubriker som oroat kunder och medarbetare men kan konstatera att tingsrätten hade samma syn som vi på ärendet, kommenterar Robert Olsson, som är ansvarig för hr och information på Bergendahls, till Skånska Dagbladet.

Förutom att Fastighets AB Trianons yrkan om konkurs föll ska de även betala 10 000 kronor till Rosengård Centrum Storlivs AB för det merarbete som de haft på grund av konkursansökan

Publicerad 09 November 2018 11:00