Robert Loeffel är polisens presstalesperson. Bilden på avspärrningsbandet är tagen i ett annat sammanhang.

Robert Loeffel är polisens presstalesperson. Bilden på avspärrningsbandet är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson/Polismyndigheten

Polisen bekräftar: Avliden man misstänks ha blivit mördad

"Vår enhet för grova brott arbetar nu utifrån misstankar om mord"

OSBY. Det var i måndags som mannen anträffades död i sin bostad och genast fattade polisen misstankar om mord. Nu bekräftar polisen att det rör sig om mord. I övrigt är de fåordiga.

Av
Andreas Holm

– Det råder fortsatt oklara omständigheter till händelsen men vår enhet för grova brott arbetar nu utifrån misstankar om mord, säger Robert Loeffel, presstalesperson för polisen i nordöstra Skåne.

Det var under måndagen tidigare i veckan som mannen anträffades avliden i sin bostad. Några detaljer kring händelsen, eller vem som hittat mannen, är inget polisen vill kommentera. Ambulans och polis larmades till platsen och en förundersökning om mord inleddes.

Nu har polisen fått mer information som stärker misstankarna efter att den avlidne mannen genomgått en rättsmedicinsk undersökning.

– Rättsläkaren gav oss ett antal svar på våra frågor men inte på alla. Nu arbetar vi vidare i ärendet. Jag kan tyvärr inte kommentera mer kring händelsen då vi är inne i ett känsligt utredningsläge och fortsatt har oklara omständigheter, säger Robert Loeffel.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt eller frihetsberövad person för den aktuella händelsen.

Publicerad 09 November 2018 00:00