Sarpsborgs Patrick Mortensen jublar efter 0-1 mot Malmö FF. MFF kvitterade senare och matchen slutade 1-1.

Sarpsborgs Patrick Mortensen jublar efter 0-1 mot Malmö FF. MFF kvitterade senare och matchen slutade 1-1. Foto: Ritzau Scanpix/Andreas Hillergren

MFF utbuat på Stadion efter kryss i Europa League

Mittbacken: "Ska man vinna måste man vara hetare i straffområdet"

MALMÖ. Malmö FF hade siktet inställt på seger mot Sarpsborg. Stundtals blev gästerna utspelade och MFF radade upp chanser. Men siktet var för dåligt inställt. Ännu en gång fick lagen dela på poängen efter 1-1 på Stadion där Malmö blev utbuade.

Av
Andreas Holm

När domaren blåste av matchen utbröt burop runt om på läktarna. Många av de drygt 18 000 på Stadion var missnöjda med resultatet och sett fram emot en seger och viktiga tre poäng i Europa League-gruppspelet.

I stället bjöd Sarspborg upp till dans efter att MFF "släppt in" det gästande laget.

– Vi tappade enkla bollar, det var nervöst men vi fick inte till det. Sedan släppte vi in dem i andra halvlek, säger Rasmus Bengtsson till Kanal 9.

Stundtals briljerade MFF och spelade ut norrmännen, men några värst giftiga avslut bjöd spelarna inte på.

Direkt efter avspark i första halvlek blev Sören Rieks fri, hade all världens chans att sätta MFF i ledning, men laddade för länge, missade bollen och sköt rakt i luften. Siktet var får dåligt inställt.

– Ska man vinna måste man vara hetare i straffområdet, tycker Rasmus Bengtsson.

I stället tog Sarpsborg ledningen i 63:e matchminuten på snygg nick av Patrick Mortensen. Marcus Antonsson svarade snabbt och nickade även han in en boll i mål.

Nu blev det 1–1 igen, precis som i lagens förra möte uppe i Norge. Men då även Genk-Besiktas kryssade är gruppen fortsatt öppen. Genk leder med totalt sju poäng, följt av Sarpsborg och MFF (båda fem poäng) och Besiktas på fyra poäng.

– Alla fyra lagen vill gå vidare, nu är det två tuffa matcher i en öppen grupp, säger Rasmus Bengtsson till Kanal 9.

Nu väntar dubbla ödesmatcher för MFF. Dels mot Genk hemma på Stadion den 29 november. Förlust där och drömmen om EL-slutspel är i princip över. Det blir också att ladda om snabbt för allsvenskt avgörande på söndag. MFF måste gå för seger mot Elfsborg och hoppas att tredjeplacerade Hammarby förlorar eller spelar oavgjort sitt möte borta mot Östersund.

Publicerad 09 November 2018 07:42