Bilden är ett montage.

Bilden är ett montage. Foto. Mostphotos.com

Småbarnspappa misshandlad av gäng: "Tappade medvetandet"

Oklart vad som hänt

KLÅGERUP. Onsdagskvällens joggingtur blev allt annat än vad den 33-åriga småbarnspappan förväntat sig. Mitt i centrala Klågerup stötte han ihop med ett ungdomsgäng som efter en kort kontrovers slog honom till marken. Nu hoppas han att någon som sett det inträffade eller varit inblandad i händelsen träder fram.

– Jag minns inte så mycket själv eftersom jag tappade medvetandet. Förhoppningsvis träder någon fram så att vi kan få klarhet i vilka det är som betett sig så här olämpligt, säger han.

Dagen efter misshandeln har 33-åringen fortfarande känningar av det inträffade. Läppen har sytts ihop, men huvudet bultar fortfarande oroväckande.

– Jag har svårt att röra mig. Förmodligen har jag fått en hjärnskakning när jag föll till marken, säger han.

I samband med misshandeln förlorade han medvetandet under en kort stund. Han har därför svårt att redogöra för hela händelseförloppet.

– Det var en grupp ungdomar om sex eller sju personer som stod över gatan. När jag försökte springa igenom klungan sprang en av killarna efter mig. Jag tyckte det var olustigt och stannade för att fråga vad han höll på med. Då blev han aggressiv och sa "ska vi slåss", varpå jag svarade "det kan vi göra".

Under tiden kontroversen pågick hade killens kompisar ställt sig runt 30-åringen och strax därefter föll första slaget.

– Det var inte killen som bråkade som slog först utan någon av de andra. Därefter minns jag ingenting efter som jag förlorade medvetandet. När jag vaknade till var ungdomarna borta. Själv var jag helt groggy och irrade omkring en stund innan jag hittade vägen hem.

Hur kommer detta påverka dig och ditt beteende framöver?

– Mig kommer det nog inte påverka så mycket, men min fru är väldigt skärrad efter det här och vill inte att jag är ute vid den här tidpunkten.

Händelsen är polisanmäld, men enligt Jan-Ingvar Nilsson vid Svedalapolisen är det mycket som är oklart kring händelsen.

– Vi vet inte så mycket mer om det hela, men händelsen rubriceras som misshandel. Den här typen av händelser hör till ovanligheterna i Klågerup och är ingenting som vi har till vardags, säger han.

Publicerad 08 November 2018 15:41