Polis och avspärrningar vid Möllevångstorget i Malmö efter en våldtäkt natten till onsdagen.

Polis och avspärrningar vid Möllevångstorget i Malmö efter en våldtäkt natten till onsdagen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Misstänkt överfallsvåldtäkt – polisen söker vittnen

Dörrknackning ska genomföras

MALMÖ. Natten mot onsdagen inträffade en misstänkt våldtäkt vid Möllevångstorget i Malmö. En 19-årig kvinna ska ha blivit överfallen av en för henne okänd person.

Av
Marek Stefaniak

Andreas Holm

Ida Asplund Ådahl

– Vi kan bekräfta att en kvinna över 18 år har blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Polisen är i övrigt fåordig om nattens händelse.

– Just nu befinner vi oss i ett känsligt utredningsärende och kan inte kommentera mer specifika saker om varken gärningspersonen eller den drabbade i nuläget, säger Jimmy Modin.

Tekniker kommer att undersöka platsen och dörrknackning kommer att genomföras under dagen.

– När vi har genomfört dörrknackning och har bearbetat vittnesuppgifter som inkommit via telefon kommer vi att kunna ge mer information, berättar Kim Hild vid polisens ledningscentral under onsdagsmorgonen.

Polisen söker nu vittnesuppgifter kring observationer i området vid Möllevångstorget under natten. Tips kan lämnas på telefon 114 14.

– Minsta lilla iakttagelse kan vara av stor betydelse för vårt arbete och avgörande för att hitta förövaren. Har du sett eller hört något så kontakta oss, säger Jimmy Modin.

Överfallsvåldtäkten är den tredje som inträffat i Malmö sedan i somras. Polisen har tidigare gått ut med att samma gärningsman kan bindas till de första två fallen. Detta sedan man analyserat DNA från båda brottsplatserna.

Huruvida nattens händelse kan kopplas till samma förövare är ännu oklart. Polisen har i nuläget ingen gripen.

– Det är för tidigt att uttala sig om nattens händelse har samband med de andra våldtäkterna. Det är något som vi får titta närmare på i utredningsarbetet, säger Jimmy Modin.

Under torsdagen var läget oförändrat. Polisen hoppas få in mer information som kan underlätta förundersökningen.

– Med tanke på att överfallsvåldtäkten skedde på öppen plats finns det en möjlighet att någon har sett eller hört någonting. Har man gjort observationer bör man kontakta oss omgående, säger Eva-Gun Westford, vid Skånepolisen.

Publicerad 07 November 2018 07:34