Maria Glawe med priset.

Maria Glawe med priset. Foto/press: Bo Helmersson

Trelleborgslärare vann Guldäpplet

"Det känns helt fantastiskt"

TRELLEBORG.

Drygt hundra lärare från hela landet var nominerade till priset Guldäpplet 2018. Men bara en kunde vinna. Det gjorde Trelleborgsläraren Maria Glawe.

Av
John Nordh

Förra året var hon nominerad men tog sig aldrig till final. I år gick det desto bättre för Maria Glawe, speciallärare på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg, som nyligen belönades med lärarpriset Guldäpplet för sitt arbete. Motiveringen löd: "För att hon genom innovativa samarbetsprojekt tar in omvärlden i klassrummet och tillsammans med sina elever och kollegor ständigt utvecklar undervisningen där digital teknik används för att skapa en engagerande och motiverande undervisning som bidrar till fördjupande kunskaper".

Maria Glawe är glad och stolt över utmärkelsen.

– Det känns helt fantastiskt, säger hon.

Guldäpplet delas ut årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och även nationellt verksamhetsfält. Priset delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs minne. Tidigare i år utnämndes Maria Glawe också till Sveriges bästa lärare av Handelskammaren.

Publicerad 01 November 2018 00:00