Foto. Pressbild/ SVT

Beskedet: Här är gänget som ska leda Melodifestivalen 2019

Christer Björkman: "Påminner om en bångstyrig syskonskara"

SVERIGE. Under sommarens Diggilooturné tvingade Marika Carlsson publiken att skrika "Marika för Mello". Det gick tydligen hem. Nu står det klart att lundakomikern blir en av fyra programledare i årets Melodifestival. Till sin hjälp får hon Helsingborgssonen Eric Saade, Sara Dawn Finer och Kodjo Akolor.

Under fredagen meddelade SVT att det kommer bli fyra programledare som delar på programledaruppdraget när Melodifestivalsturnén drar igång 2 februari.

– Det kommer att bli varmt, generöst, galet och i allra högsta grad roligt och förhoppningsvis lite oväntat. Årets programledare påminner om en bångstyrig syskonskara. Det här känns skitkul! säger Christer Björkman, exekutiv producent Melodifestivalen 2019, i ett pressmeddelande.

Av de fyra programledarna är hälften från Skåne.

Lundakomikern Marika Carlsson är ny i Melodifestivalen, men en rutinerad talkshow-värd i radio. Två gånger har hon utsetts till "Årets kvinnliga komiker" och hon är även en riktig turnéräv. Med egna föreställningar samt sommarens stora Diggilooturné, så har hon fått Sverige att skratta. Vi såg nyligen även Marika i underhållningsprogrammet ”Bäst i test” i SVT.

– Under hela sommaren var jag på Diggilooturnén och tvingade publiken att skrika "Marika for Mello” i hopp om att jag skulle få vara med och tävla. Nu kommer jag inte att tävla utan jag får istället den stora äran att leda Melodifestivalen, tillsammans med jordens bästa människor, strax efter mig då, säger Marika Carlsson

Eric Saade är mer rutinerad i sammanhanget. Han slog igenom i Melodifestivalen 2010 med låten ”Manboy” som tog honom hela vägen till final där han slutade på en tredjeplats. Året därpå vann Eric Melodifestivalen med låten ”Popular” och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest där han placerade sig på en hedervärd 3:e plats. Fyra år senare deltog Saade i Melodifestivalen igen med låten "Sting" som slutade på femte plats i finalen.

– Att få leda Melodifestivalen känns som ett bra sätt att sluta cirkeln på. Även om jag i grunden inte är programledare så är det alltid kul att få leda ett sammanhang fyllt av musik. Det känns naturligt på något sätt! säger Eric Saade

Publicerad 26 October 2018 13:44