En lastbil har vält på E6 och skapar långa köer i trafiken.

En lastbil har vält på E6 och skapar långa köer i trafiken. Foto: Byrd/Claes Hall

En person allvarligt skadad efter olycka på E6: "Det orsakar kaos"

Lastbil välte och blockerar vägen – beräknas öppnas i kväll

LOMMA. Strax efter klockan 9 inträffade en olycka med en lastbil strax söder om trafikplats Borgeby på E6. Vägen har stängts av i båda riktningarna och öppnar inte förrän tidigast i kväll. Föraren, en man i 50-årsåldern har förts med allvarliga skador till sjukhus.

Av
Andreas Holm

– Det orsakar kaos, dels är det pågående arbete på E6 och dels är det olyckan där en lastbil ska ha kört in i mitträcket och vält. Det är köer på platsen och risken finns att det bildas längre köer, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Enligt uppgifter läcker diesel från fordonet.

– Det är en besvärlig situation just nu. Räddningstjänsten har fått plocka ur föraren ur fordonet, säger Åsa Emanuelsson.

Föraren, en man i 50-årsåldern, har förts med ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

– Han befinner sig just nu under vård på sjukhus, men i övrigt vet jag inte hur skadeläget ser ut, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för polisen i region Syd.

Polisen har pratat med flera vittne som sett olyckan men har valt att hålla förhör vid annat tillfälle

– Nu lägger vi fokus på att lösa den besvärliga situation vi har med trafiken. Vi skjuter upp förundersökningen om vad som orsakat olyckan till senare, nu måste vi få trafiken att flyta, säger Ewa-Gun Westford.

Lastbilen blockerar vägen mellan trafikplats Flädie och Borgeby som stängts av i båda riktningar på E6. Vägen leds om.

Trafikanter rekommenderas köra via Kävlinge och Lund på väg 104 samt 108 och omvänt. Trafikverkets prognos på när trafiken åter kan köra som normalt är tidigast klockan 18 ikväll. Det kan bli tidigare eftersom trafiken varit lugnare än befarat.

– Det verkar förefalla som en del valt att stanna hemma eller ta sig fram på andra sätt i trafiken på grund av det omfattande arbetet vid Alnarp. Trafiken har flutit på bra på E6 fram tills idag med tanke på olyckan, säger Ewa-Gun Westford.

Långa köer på E6. Trafiken väntas inte rulla som vanligt förrän ikväll.

Långa köer på E6. Trafiken väntas inte rulla som vanligt förrän ikväll. Foto: Byrd/Claes Hall

Video: Byrd/Claes Hall

Publicerad 19 October 2018 00:00