Baby är nu begravd på sin favoritplats under syrenbusken.

Baby är nu begravd på sin favoritplats under syrenbusken. Foto. Privat

Katten Baby kördes ihjäl – dumpades i plastpåse

"Förstår inte hur man kan göra något sådant"

LOMMA. När Lollo Thörnells granne var ute och påtade i trädgården på gjorde hon en fasansfull upptäckt. Inslängd i buskarna låg en plastpåse innehållande en död katt.

– Då de vet att vi har katter kom de direkt in hit för att förhöra sig om vi saknade någon av dem. Nej svarade jag först, men sedan insåg jag att jag inte såg vår lilla någonstans.

Ett år gamla Baby, som ursprungligen var en vildkatt när hon togs om hand, brukade ligga tillsammans med familjens hund under syrenbusken och lämnade aldrig trädgården.

– Hon var väldigt tam och hemkär, därför blev jag förvånad att det var hon, säger Lollo.

Att identifiera katten var dock inte det lättaste. Kroppen var illa tilltygad och dessutom intryckt i en trång genomskinlig plastpåse.

– Hade det inte varit för halsbandet hade det varit svårt att se att det var hon, säger Lollo.

Att en olycka kan hända när man bor med djur intill en väg har Lollo full förståelse för. Vad hon däremot reagerar på är hur man valt att agera efteråt.

– Om man ändå väljer att stanna bilen och ta hand om djuret. Varför kollar man då inte halsbandet eller knackar på i närmsta hus. Istället trycker man ner kroppen i en femliterspåse och slänger in den i buskarna. Det är helt fruktansvärt. Jag förstår inte hur man kan göra något sådant.

Lollo och hennes barn Gustav och Matilda har anmält händelsen till polisen som utreder den som smitning.

De önskar även att komma i kontakt med folk som kan ha sett vad som hänt.

– Enligt andra vittnesuppgifter har det hänt någon gång mellan 23- 23.20 på tisdagskvällen. Vi vill gärna komma i kontakt med alla som sett något som rör händelsen, säger Lollo.

Baby med bästa kompisen Ebbe.

Baby med bästa kompisen Ebbe. Foto. Privat

Publicerad 12 August 2018 00:00