Jojo-korten kommer att försvinna, men det kommer att finnas andra möjligheter med kortbiljett.

Jojo-korten kommer att försvinna, men det kommer att finnas andra möjligheter med kortbiljett. Foto: Mostphotos/Ida Asplund Ådahl

Jojo-kortet försvinner – Skånetrafiken byter biljettsystem

"Kommer att bli en annan kortlösning"

SKÅNE.

Skånetrafiken är mitt uppe i att inför ett nytt biljettsystem. Med det kommer Jojo-kortet på sikt att försvinna.

Skånetrafiken håller på att införa ett nytt biljettsystem. Avtalet med det gamla systemet som omfattar Jojo-korten löper ut i december nästa år. Då kommer korten bli ogiltiga och ersätts i stället av modernare betalningslösningar.

Skånetrafikens nya app har funnits ute sedan i mars där man kan köpa både dygns- och 30-dagarsbiljett.

– Vi kör parallellt med systemen som det är nu och den nya appen går även mot det nya biljettsystemet, säger Mårten Rignell, försäljningsutvecklingschef på Skånetrafiken.

Med det nya biljettsystemet kommer biljettautomater framöver att bytas ut och Jojo-korten försvinner.

Men även om appen redan i dag används av många kommer det även framöver att finnas möjligheter att betala sitt resande med kort, enligt Mårten Rignell.

– Det kommer att bli en annan kortlösning, men det ska absolut gå att betala med ett kort. Man kan även köpa biljett bankkort, något som man kan göra redan nu, säger han.

Jojo-korten kan användas tills det nya biljettsystemet stänger ner i slutet av nästa år. Har man pengar kvar på sitt resekort kommer det att kunna överföras till det nya systemet.

Publicerad 10 July 2018 11:25