Foto: Byrd/Steven Knap

24-årig man skjuten till döds – en person anhållen

Höjd säkerhet på akuten

MALMÖ. En 24-årig man avled under torsdagskvällen efter en skottlossning på Lindängen i Malmö. Mordet är det fjärde i staden på några dygn.

Skottlossningen inträffade vid 22-tiden i närheten av Lindängsplan. Flera personer som hörde smällar slog larm.

– Vi fick samtal om skottlossning utomhus. En skadad person fördes till akuten i en privat bil, uppgav Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral kort efter larmet.

Senare gick polisen ut och meddelade att en 24-årig man avlidit.

Enligt uppgift till Aftonbladet eftersöker polisen två mörkt klädda personer som lämnade platsen på en moped i hög fart. På bilder från brottsplatsen syns en kraschad moped på en cykelbana.

– Jag vill inte kommentera vilka fynd som görs innanför avspärrningen, säger Fredrik Bratt.

Foto: Byrd/Steven Knap

Ett större område i Lindängens centrum spärrades av under kvällen och tekniker samt vapenhund arbetade med att säkra spår.

Polis fanns även på plats vid akutmottagningen i Malmö.

– Vi har höjt säkerheten och har koll på vem som kommer in och ut, säger Fredrik Bratt.

På midsommarafton meddelade polisen att tre män anhållits misstänkta för mord. Männen släpptes på söndagen eftersom bevisningen inte räcker till för att begära dem häktade, misstankarna kvarstår dock. Samtidigt anhölls en fjärde man för inblandning i mordet.

I måndags förra veckan dödades tre personer i samband med en skottlossning på Drottninggatan. Polisen har gått ut med att man inte utesluter hämndaktioner, men det är oklart om torsdagskvällens skjutning har någon koppling till trippelmordet.

En förundersökning om mord har inletts. Polisen har även fattat beslut om en så kallad särskild händelse. Det innebär bland annat att en särskilt utsedd chef med en egen stab leder utredningen.

Anhöriga till den avlidne mannen har underrättats.

Foto: Byrd/Steven Knap

Publicerad 22 June 2018 10:26