Åklagaren: 29-åring mördade flickvännen i pappas stuga

Larmade själv polis

ÅHUS. Den 29-åriga man som sedan april suttit häktad misstänkt för att bragt sin 30-åriga sambo om livet blir kvar i häktet. Det efter att tiden för att väcka åtal förlängts. Enligt förundersökningsledare Martin Hansson finns det fortfarande mycket kvar att göra i utredningen.

– Vi väntar på resultatet från NFC. Utredningen är fortfarande rätt initial, säger han till Kvällsposten.

Sedan den 13 april har 29-åringen suttit häktad mot sitt nekande på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var natten till den 10:e april som polis och räddningstjänst larmades till en adress på Äspet i Åhus med anledning av att en kvinna hittats svårt skadad i en av stugorna.

När patrull kom till platsen kunde man konstatera att det tyvärr inte fanns något att göra för att rädda kvinnans liv.

– Första patrull på plats inledde hjärt- och lungräddning, men kunde snart konstatera att det tyvärr inte fanns något att göra för att rädda hennes liv, sa Robert Loeffel, presstalesman för Polisen i nordöstra Skåne till Lokaltidningen i samband med mordet.

Boende i stugan var för närvarande den 29-åriga mannen som hyrde stugan av sin pappa. Kvinnan hade under en tid varit sammanboende med mannen.

Enligt uppgift till Kvällsposten ska det ha funnits flera andra personer i närheten när kvinnan blev mördad, men ingen annan har formellt blivit delgiven misstanke om brott.

Initialt cirkulerade uppgifter om att kvinnan blivit knivskuren i halsen, en uppgift som ännu inte dementerats varken av polis eller åklagare.

– Obduktionen är genomförd och det har kommit ett preliminärt besked från rättsläkaren. Vad beskedet innehåller kan jag inte gå in på förrän det är definitivt. Men våldet som hon utsattes för är dödsorsaken, säger förundersökningsledare Martin Hansson till Kvällsposten.

Tiden åklagarsidan haft för att väcka åtal löpte ut under torsdagen, men Kristianstad tingsrätt har beslutat att förlänga åtalstiden till 5 juli.

Den misstänkte blir därmed kvar i häktet.

Publicerad 21 June 2018 15:17