Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos.com/Ritzau Scanpix

Privatperson grep misstänkt efter äldrerån – hyllas av polisen

Polisen: "Han förtjänar minst en guldstjärna"

MALMÖ. Under onsdagen inträffade tre äldrerån i Malmö. I ett av fallen följde ett vittne efter gärningsmannen och höll fast honom tills polisen anlände.

Det var vid 15.40-tiden som en kvinna i 70-årsåldern gick in i porten till sitt hus nära Möllevångstorget i Malmö. En okänd man följde efter henne och ryckte åt sig kvinnans halsband.

Kvinnan började skrika, vilket fick ett vittne att följa efter den misstänkte rånaren.

– Personen gjorde ett så kallat envarsgripande och höll kvar gärningsmannen tills polisen kom fram och tog över gripandet, berättar polisens presstalesperson Nils Norling.

Han öser lovord över det rådiga ingripandet.

– Det är mycket bra agerat. Han förtjänar minst en guldstjärna.

Ytterligare två åldringsbrott inträffade i Malmö under onsdagen. Vid 11-tiden följde en okänd person efter en kvinna i 80-årsåldern när hon gick in genom porten till en fastighet nära Kronprinsen. När kvinnan låste upp dörren till sin bostad trängde sig personen in, knuffade omkull kvinnan och försvann med hennes mobiltelefon.

Det tredje åldringsbrottet inträffade på Köpenhamnsvägen vid 15.40-tiden. Även i det här fallet följde en okänd person efter en äldre kvinna när hon gick in i sitt hus. Kvinnan blev av med sin plånbok.

– Det här är verkligen hänsynslöst. Tyvärr finns det en kategori männsikor som inte har några spärrar, säger Nils Norling.

Mannen som greps i det ena fallet är 21 år gammal.

Publicerad 20 June 2018 11:31