Foto. Mostphotos.com

Kristianstad airport förlorar sin Stockholmslinje

Sparrow slutar flyga redan på måndag

KRISTIANSTAD/ÖSTERLEN. Kristianstad Österlen Airport har under lång tid dragits med stora ekonomiska problem och kommunen har skjutit till miljonbelopp för att rädda kvar sin flygplats. Nu kommer nästa dråpslag. Från och med måndag 25 juni kommer det inte längre gå några flyg mellan Kristianstad och Stockholm.

Kristianstad Österlen Airport fick under tisdagen besked att Sparrow Aviation lägger ner sin flygverksamhet redan från måndag den 25 juni. Då bolaget är det enda som flyger sträckan Kristianstad- Stockholm innebär detta att flygplatsen inte längre kommer kunna erbjuda dessa turer.

I ett pressmeddelande skriver flygplatsens VD Jonas Haak att man från flygplatsens sida är väldigt ledsna över de problem som därmed drabbar passagerarna.

"Vi beklagar givetvis Sparrows besked om att flygningarna måste ställas in. Vi har hela tiden haft ett gott samarbete – med resenärernas bästa för ögonen. Men tyvärr har resultatet för Sparrow inte blivit det önskade" skriver han i pressmeddelandet.

Samtidigt meddelar flygplatsen att man är igång och förhandlar med en ny aktör och att man inom kort hoppas kunna presentera ett alternativ för en stabil långsiktig lösning.

Publicerad 20 June 2018 14:13