Sexårige Romeos armband – en succé på nätet

MALMÖ.

Under namnet ”Den lilla entreprenören” gör sexårige Romeo Lindbladh pärlarmband som har blivit en succé på nätet. Den ena sortens armband innehåller telefonnummer, så att föräldrar lättare ska kunna hålla reda på sina barn. På det andra står det ”En bra kompis”, för att motverka mobbning.

Det hela började med att Romeo Lindbladh önskade sig ett stort Legobygge. Hos hans föräldrar väcktes då tanken om att han skulle kunna tjäna ihop till det själv.

– Vi tycker att det är viktigt att barn i den här åldern lär sig värdet av pengar och förstår vad saker kostar. Nu är det knappt något tjat i butiker längre och han har sparat ihop egna pengar, säger mamman Susanne Liljebladh.

Hon hade sett att någon hade gjort pärlarmband med telefonnummer på och kom då på att hennes son också skulle kunna göra sådana.

– Det passar ju bra så här i semestertider när en del barn kommer bort från sina föräldrar, säger hon.

Armbanden blev en omedelbar succé på nätet. Inlägg som Susanne Liljebladh gjorde om dem på Facebook-sidorna ”Pysseltips och ideér i hemmet” och ”Köp och sälj – Malmö” fick 500 ”likes” på bara ett dygn.

– Jag fick jättemycket mejl och sms från folk som ville beställa till sina barn. Romeo tycker väldigt mycket om att pyssla och kan sitta i flera timmar. Det blir också ett sätt att öva på siffror, bokstäver, stavning, finmotorik och färgkombinationer, säger hon och understryker samtidigt att han bara gör det när han själv har lust och att hon också hjälper till om det blir för mycket.

Romeo Lindbladh berättar själv att det är pärlandet som är roligast och att de även har gjort en Pokémonlampa av pärlor hemma.

Förutom armbanden med telefonnummer gör de också ett annat armband med texten ”En bra kompis” på.

– En kvinna hade ett barnbarn som hade blivit mobbat och hon beställde armband till hela hans klass, 20 stycken, när han slutade i den. ”En bra kompis”-armbandet skapade jag och Romeo för att det betyder mycket för oss. Det är ett ämne vi pratar om dagligen, att alla ska få vara med och att ingen ska vara utanför. Att det även är okej att vara annorlunda och tycka olika men att man ska respektera alla. Unga som gamla. Därför så blev vi glada av damen som beställde 20 armband till sitt barnbarns klass. För då har budskapet och meningen med armbandet nått fram.

Och hur gick med det där Legobygget? Jo, det ska Romeo Lindbladh köpa nu i sommar.

Fotnot. Den som vill se armbanden kan söka på ”Den lilla entreprenören” på Facebook.

Publicerad 18 June 2018 15:12